SATSE demana reforçar les plantilles d’infermeria de les zones rurals

El sindicat denuncia que no hi ha prou professionals i que les condicions de treball són “difícils i penoses”


SATSE demana reforçar les plantilles d'infermeria a les zones rurals. És una de les actuacions que el sindicat demana per millorar les condicions “especialment difícils i penoses” que sofreixen aquests professionals i el conjunt de personal sanitari que treballa en zones rurals o poc poblades.

Denuncien que no hi ha prou professionals i que els que hi ha han de fer desplaçaments llargs i continus, molts amb el seu vehicle particular i fent-se càrrec de la gasolina i el manteniment del cotxe. A més, apunten també que hi ha dificultats per coordinar-se amb centres de salut i hospitals.

SATSE recorda que sovint el personal d'infermeria en zones rurals presten atenció i cures a grups de població dispersos, amb edats avançades i una alta taxa de cronicitat i pluripatologies.

Per això, entre les actuacions que demanen hi ha el reforç de les plantilles d'infermeria que a més de treballar en un centre de salut o consultori local també fan atenció a domicili.

A banda, des del sindicat també apunten que s'ha de millorar la coordinació entre els centres i consultoris que es troben en aquestes zones amb uns altres de l'àrea de salut corresponent i els hospitals de referències pel que fa, per exemple, a les proves diagnòstiques i també propiciar un major accés d'aquestes infermeres i infermers a les activitats formatives, sigui via en línia o possibilitant els desplaçaments corresponents.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article