Els adolescents de 12 a 15 anys podran demanar cita per a vacunar-se contra la Covid-19 a partir d’aquest dimecres

Aragonès destaca la importància de començar el curs amb el nivell més alt d’immunitat possible a secundària, batxillerat i FP


Els adolescents de 12 a 15 anys podran demanar cita per vacunar-se contra la Covid-19 a partir d'aquest dimecres. Així ho ha anunciat el president del Govern, Pere Aragonès, aquest dimarts. Fins ara, la vacunació estava oberta a partir dels 16 anys i a partir d'aquest dimecres ho estarà ja per a tots els col·lectius susceptibles, ara per ara, de rebre el vaccí.

Aragonès ha destacat la importància que els més joves s'immunitzin per “facilitar el bon funcionament” dels centres de secundària, batxillerat i FP de cara al curs vinent.

“Hem de començar el curs amb la major immunitat als centres educatius”, ha manifestat. Per això, ha fet una crida a tots els joves, i a les seves famílies, a demanar cita.

Demanen allargar el toc de queda

Per altra banda, la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha anunciat aquest dimarts que la Generalitat tornarà a demanar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) el confinament nocturn per a diversos municipis per frenar els contagis de Covid-19.

Aquest cop ho farà per a dues setmanes i no per a una com ha vingut fent. A més, s'han endurit els paràmetres per decidir els municipis que l'apliquen, ja que s'ha reduït de 400 a 250 el límit de casos de covid per cada 100.000 habitants per formar-hi part.

L'executiu està acabant d'ultimar la llista dels municipis on s'aplicarà la mesura. Plaja ha explicat que tot i que els contagis baixen, la pressió a les UCI és “altíssima” i és necessari reduir-la.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article