Drets Socials convoca subvencions per finançar la construcció d’habitatges per destinar a lloguer social

Promotors, ajuntaments i entitats socials que construeixen o adquireixen immobles per a lloguer social poden fer-ho mitjançant préstecs de l’Institut Català de Finances

El Departament de Drets Socials ha obert una convocatòria d'ajuts per subvencionar part dels interessos dels préstecs atorgats per l'Institut Català de Finances (ICF) per promoure habitatges o allotjaments amb protecció oficial i allotjaments destinats a lloguer o cessió d'ús. 

L'objectiu és obrir línies de finançament amb condicions preferents dirigides tant a promotors que construeixin habitatges de lloguer social, com a ajuntaments i entitats del tercer sector que vulguin comprar habitatges per tanteig i destinar-los a lloguer social. Les operacions comptaran amb un tipus d'interès fix del 4,25% sobre el que s’aplicarà una bonificació del 2,25%. Per tant, el tipus final serà fix del 2%. Es podrà arribar a finançar 1.500 habitatges.

Poden accedir a aquests ajuts les promocions d’habitatges o allotjaments amb protecció oficial. També es pot sol·licitar l’ajut per edificis adquirits per rehabilitar-los, per les promocions d’habitatges no acabades i per edificis expropiats per incompliment de funció social, que posteriorment s’han de qualificar amb protecció oficial i destinar a lloguer o cessió d’ús per un termini mínim de 30 anys.

Els habitatges objecte de finançament han de tenir una superfície mitjana útil màxima de 75m2, poden incloure un aparcament de cotxe de 15 m2 , un aparcament de moto de 2,5 m2 i un traster de 8m2, en els supòsits previstos a les bases de la convocatòria. A més, s'han d'adjudicar per uns preus màxims, segons la zona on es trobin ubicats.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article