Barcelona distribueix 300 tauletes electròniques entre joves amb dificultats per trobar feina

El servei de préstec de Chromebooks suposa una inversió de 100.000 euros i el gestionarà Barcelona Activa


L'Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa PresTIC, un servei de préstec de 300 tauletes electròniques a persones participants de programes ocupacionals, sobretot joves en atur o amb dificultats en trobar una feina, i d’altres col·lectius vulnerables.

El servei de préstec de dispositius Chromebooks l'ha finançat el Comissionat d’Innovació Digital amb 100.000 euros i el gestionarà Barcelona Activa, que també ha destinat 33.300 euros a implantar la mesura. Es preveu assignar temporalment un equip en cessió d'ús a les persones amb dificultats per seguir les activitats previstes en el programa o itinerari ocupacional en el qual participa.

Els programes ocupacionals prioritaris per accedir al préstec de les tauletes seran, entre altres, els programes singulars per a joves en el marc de la Iniciativa europea de garantia juvenil, el Projecte Treball als barris i el Programa Passarel·les cap a l’ocupació i la inclusió laboral.

L'acció s'emmarca en el Pla de xoc d'inclusió i capacitació digital per mitigar les conseqüències de la crisi derivada de la Covid-19, que té com a principal objectiu minimitzar la bretxa digital existent entre la població barcelonina i evitar que la situació actual de pandèmia sigui un agreujant per a qui no disposa d'eines digitals.

Aquestes 300 tauletes se sumen a les que des de l’àmbit educatiu la ciutat ha posat en mans de l’alumnat en situació de vulnerabilitat o sense connectivitat. Aquesta iniciativa des de l’inici del confinament ha permès mobilitzar més de 5.000 tauletes en préstec entre la comunitat educativa.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article