El Govern preveu obrir onze unitats d’atenció integrada per a infants víctimes d’abusos sexuals

Les ‘cases dels infants’ segueixen el model d’inspiració nòrdica de les Barnahus, que ja existeix a Tarragona


El Govern preveu obrir un total d'onze equipaments coneguts com a ‘cases dels infants’, a les quals es busca atendre en un únic espai i de forma integral a infants que han estat víctimes d'abusos sexuals. La primera casa ja es va posar en marxa a Tarragona el 2020, com a part d'una prova pilot i ara es vol estendre arreu del territori català.

Segons explica la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, en una entrevista al diari ‘ARA’, la voluntat és desplegar-ne un total d'onze, almenys una per cada vegueria. ‘Barnahus’ és un model promogut per ‘Save the Children’ i el seu objectiu és evitar la revictimització dels infants, facilitant que instàncies com la policia, el jutjat, el servei d'infància o el centre mèdic els atenguin en un únic espai.

Segons Cervera, aquest és un dels programes concrets que podran veure la llum amb fons europeus, concretament amb el paquet “social”, que permet inversions fins al 2023.

A l'entrevista, la consellera afirma que estan a punt de signar el conveni amb l’Estat espanyol per al traspàs dels diners i ja estan treballant en diverses convocatòries. A banda de les cases dels infants, també es preveuen inversions en residències o una convocatòria destinada als ajuntaments per fer accessibles tots els edificis públics de Catalunya.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Maria Barcelona
1.

Molt bona iniciativa la creacio de les cases dels infants.

  • 0
  • 0

Comenta aquest article