SATSE recorre la decisió de Salut d’obrir la porta a què auxiliars d’infermeria vacunin

El sindicat demana la suspensió de la instrucció i considera que contravé normes de rang superior


SATSE ha presentat un recurs contra la nota interna del Departament de Salut que obria la porta a què personal auxiliar d'infermeria pogués vacunar contra la Covid-19. El sindicat ha considerat que aquesta mesura només vol ajudar els proveïdors dels serveis sanitaris a “abaratir” costos, tot retallant qualitat assistencial.

El sindicat ha informat que ha recorregut l'acte per ser “nul de ple dret”, ja que considera que contravé normes de rang superior com són l'Estatut Marc i l'Estatut de personal sanitari no facultatiu. En aquest sentit, ha demanat la suspensió immediata dels efectes de la instrucció, ja que la seva posada en pràctica suposaria “un greu i irreparable mal a la salut pública”.

El sindicat ha considerat que la Direcció de Professionals no té potestat per ampliar les competències i habilitar legalment personal amb una titulació que “no empara” que facin activitat assistencial professional de les infermeres. Ha afegit que es tracta d'una resolució arbitrària i contradictòria amb el dret, i ha afegit que així ho mostra la falta dels tràmits essencials de qualsevol mena de procediment, la falta de competència de l'òrgan que ha dictat l'acte administratiu i el mateix contingut de la nota.

Per tot això, SATSE ha demanat la suspensió immediata dels efectes de la instrucció. Ha considerat que encara que Salut hagi dit que no ho vol aplicar immediatament, mentre la instrucció estigui vigent hi ha la possibilitat que així sigui.

Per al sindicat, s'estaria davant d'un “delicte d'intrusisme professional”. Ha alertat que tant el professional que fa l'activitat assistencial sense estar qualificat com aquell que la supervisa tenen responsabilitat civil i penal sobre les possibles conseqüències d'aquest delicte. Ha afegit que, en aquest cas, Salut seria col·laborador necessari.

Per últim, ha valorat que a més de ser una “temeritat”, és innecessari, ja que hi ha infermeres habilitades per vacunar que s'han presentat voluntàries i que encara no han estat cridades.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article