Salut obre la vacunació sense cita prèvia les tardes d’agost

L’estratègia s’impulsa davant la disminució de peticions per vacunar-se detectada les darreres dues setmanes


El Departament de Salut ha obert a partir d'aquest dimarts la possibilitat de vacunar-se sense cita prèvia entre les 16h i les 20h en punts de vacunació distribuïts arreu del país. També es podran rebre segones dosis en punts de vacunació específics arreu de Catalunya.
 

D'aquesta manera, es vol facilitar que la tornada el setembre a l'entorn eductiu, escoles, centres de formació i universitats, així com als llocs de treball sigui més segura, augmentant la cobertura de la vacunació, especialment tenint en compte que la variant Delta és molt més transmissible. Si es comença el curs amb lates cobertures vacunals, s'espera poder evitar quarantenes i aïllaments que trenquen la presencialitat de les escoles, universitats i centres de treball.

Com ha explicat la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, "la vacunació requereix dues dosis, separades en 3 o 4 setmanes". Així, "si s'inicia ara, al setembre la vacuna ja haurà fet el seu efecte per protegir-nos abans del començament del curs o de la tornada a la feina. El millor moment és ara".

Menys cites prèvies

Les darreres dues setmanes s'ha detectat una disminució en el nombre de cites prèvies, i han augmentat les persones que, tot i tenir cita, no es presenten al punt de vacunació.

Per franges d'edat, el percentatge més baix d'immunitzats amb pauta completa correspon a les persones de 16 a 19 anys amb un 20,6%, en els de 20 a 29 anys el percentatge d'immunitzats és de 23,1%, entre 30 i 34 anys aquesta xifra puja fins a arribar al 33,8% i en el grup d'edat de 35 a 39 anys se situa en el 53,5% les persones que han rebut ja la pauta completa de vacunació.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article