CCOO reclama 2.000 docents i 880 grups per evitar superar la ràtio a l’FP

El sindicat considera insuficients les mesures anunciades per Educació per fer front a l’augment de la demanda i demana que es mantingui la qualitat educativa


CCOO continua mostrant-se crítica amb la gestió de l'FP per part del Departament d'Educació. El sindicat ha considerat que les mesures adoptades per la Conselleria davant de l'increment de demanda són insuficients i ha reclamat que fan falta uns 2.000 docents i 880 grups per evitar la sobreràtio i garantir la qualitat educativa a l'FP.

El sindicat ha assegurat que el Departament “no escolta” i no posa “ni pegat” a la greu situació de manca de places públiques d'FP. Així, ha considerat “irrisòria” la creació de 60 nous grups, l'augment de 4.215 places de grau mitjà i ha criticat que quan anuncien l'augment de la capacitat en 433 grups estan amagant que el que hi haurà és una saturació a les ràtios.

El sindicat ha lamentat que cap de les mesures urgents que havia reclamat s'han tingut en compte. Entre aquestes hi ha l'ampliació de l'oferta pública posant a disposició equipaments de qualsevol titularitat, disposar de recursos extraordinaris de personal docent per evitar superar les ràtios, destinar una partida pressupostària extraordinària i incrementar l'oferta de l'Institut Obert de Catalunya.

Denuncien manca de transparència

Des de CCOO recorden també que el Síndic de Greuges es va pronunciar sobre la manca d'oferta en els cicles de grau mitjà i subratllen que la manca de places en els graus superiors eleva el dèficit a més de 26.000 places, amb una ràtio de 30 alumnes per aula.

“La manca de transparència i la dificultat d'accés a les dades de la preinscripció són una molt mala praxis si es vol garantir un procediment d'admissió d'alumnat equitatiu i ens fa pensar que poden ser molts més alumnes si tenim en compte també els ensenyaments artístics i de règim especial, que tenen una elevada preinscripció i un gran dèficit endèmic en l'oferta pública”, destaca el sindicat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article