Les restriccions per l’onada de calor afecten 175 activitats i prop de 8.000 monitors i nens

Fins ara s’han fet més de 29.000 tests a farmàcies a infants i monitors


Les mesures del Pla Infocat per l'alt risc d'incendis han suposat l'anul·lació de campaments i rutes en 279 municipis de 24 comarques. No es cancel·len les estades en cases de colònies ni casals, però les activitats s'hauran de mantenir a l'entorn dels equipaments i s'hauran d'evitar les sortides a la natura. Fins aquest dijous s'han fet més de 29.000 tests a farmàcies a infants i monitors.

En total, les restriccions afecten 175 activitats i 7.958 assistents, entre participants i monitors. Del total d'activitats, hi ha cinc acampades i una ruta suspeses, que sumen 126 assistents. També afecten 166 colònies i 7.742 nens, casals d'estiu i casals esportius, que hauran de fer les activitats a l'entorn immediat de les edificacions. Tanmateix, dos camps de treball i una acampada que estaven afectades per la suspensió han traslladat la seva activitat fora del risc del Pla ALFA.

El secretari d'Infància ha demanat “màxima prudència” en totes les activitats que s'estan fent en els municipis afectats, on només estan permeses activitats dins de la casa i sense sortir al medi natural. En aquest sentit, Serra ha destacat la capacitat cívica del món del lleure educatiu en relació amb l'entorn natural i ha posat com a exemple les tasques que es duen a terme al camp de treball de Vidreres. “A més de reforçar treball en equip, aquestes activitats ajuden a recuperar i posar en valor el patrimoni cultural del país, en aquest cas a Vidreres”, ha explicat.

Més de 29.000 tests a farmàcies

Per garantir la seguretat de les activitats d'estiu i que es puguin desenvolupar amb la màxima normalitat, els departaments de Drets Socials i Salut amb la col·laboració del Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya, han impulsat fins aquest dijous més de 29.000 proves amb tests d'antígens a 1.378 farmàcies a monitors i infants a partir de 10 anys.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article