Les festes de Gràcia es marquen com a objectiu lluitar contra la LGTBIfòbia

L’Observatori Contra l’Homofòbia i el Consell de Districte fan pinya per assolir “zero agressions”


El tret de sortida de les festes de Gràcia ahir diumenge va estar marcat per un clar objectiu: lluitar contra la LGTBIfòbia. És per això que al Punt Lila s’hi va instal·lar un dispositiu amb l’objectiu de conscienciar sobre la prevenció, així com donar eines a possibles víctimes. “Volem una festa major lliure de sexisme i també acabar contra les agressions homòfobes”, ha apel·lat la consellera de Districte, Àngels Tomàs. Tot i que el taulell informatiu només està present el diumenge, des de l'Observatori Contra l'Homofòbia recorden que davant de qualsevol situació es poden adreçar al Punt Lila i denunciar els fets a través de la seva web.

Fa poc més d'un any que el Districte de Gràcia va aprovar un protocol per abordar situacions de discriminació o violència contra persones LGTBIQ+ per raons d'orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere. Enguany, ha explicat la consellera de Districte, Àngels Tomàs s'ha volgut fer un pas més. Així, juntament amb l'Observatori Contra l'Homofòbia, han aprofitat aquesta primera jornada de les Festes de Gràcia per conscienciar sobre la prevenció i donar eines a possibles víctimes.

Des de l'Observatori, el seu president, Eugeni Rodríguez, ha lamentat que malauradament els casos van a l'alça, amb 160 incidents des de principi d'any a Catalunya, 67 dels quals a Barcelona i una vintena al Districte de Gràcia. “Són unes agressions físiques amb violència a la qual no estàvem acostumats”, ha lamentat, tot posant com a exemple l'agressió a la platja de Somorrostro de Barcelona, quan dues parelles homosexuals van ser agredides. Els autors estan en presó preventiva i l'Observatori s'hi ha presentat com a acusació particular. “Aquest odi s'ha d'esborrar i els agressors no poden quedar impunes”, ha insistit Rodríguez.

Fòbies invisibles

Amb el taulell informatiu muntat aquest diumenge al Punt Lila, els impulsors buscaven donar visibilitat a les LGTBIfòbies, però, alhora recordar a la ciutadania les eines que tenen davant qualsevol agressió. En cas de patir una agressió durant les festes, la víctima es pot adreçar al Punt Lila. També a la pàgina web de l'Observatori Contra l'Homofòbia, on es pot presentar denuncia en línia els 365 dies de l'any, les 24 hores del dia.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article