Els interns en residències podran tornar a fer passejos i sortides inferiors a tres dies

El nou protocol incorpora que els residents que siguin contactes de positiu s’hauran de fer tres PCR


A partir d’aquest dimarts i durant almenys 14 dies es relaxen els protocols contra la Covid-19 a les residències catalanes. Els residents podran tornar a fer passejades i sortides de menys de tres dies, sempre que sigui dins la seva bombolla de convivència i que s’hagin fet un test d’antígens. En cas de brot entre els residents, es manté l’aïllament de deu dies per als casos confirmats, però els que no siguin casos confirmats i estiguin correctament vacunats no hauran de fer quarantena.

Davant d’una “clara tendència a la reducció de la incidència de nous casos” a les residències, els departaments de Salut i Drets Socials han decidit actualitzar les mesures de protecció davant el coronavirus a partir d’aquest dimarts i per als propers 14 dies. Així, es reprenen les sortides de menys de tres dies dels interns, sempre que sigui dins la seva bombolla, i es permeten passejades d’unes hores, tot i que es recomana que es facin en espais oberts.

Pel que fa als professionals, es considera necessari mantenir els cribratges periòdics ja establerts, així com les mesures d’aïllament en cas de positiu i la vacunació per a les noves incorporacions.

En cas de brot entre els residents, es manté l’aïllament de deu dies per als casos confirmats. Els que no siguin casos confirmats i estiguin correctament vacunats no hauran de fer quarantena, però sí que se’ls haurà de fer PCR el primer, setè i quinzè dia després del contacte. 

Pel que fa a les visites familiars, es manté la limitació de dues persones com a màxim per visita, i han de donar negatiu —com ja es fa ara— en un test  d’antigen. La prova la podrà fer o supervisar qualsevol professional de la residència que hagi rebut la formació pertinent. També es manté la possibilitat de fer sortides superiors a tres dies, sempre que els familiars que vagin a recollir els residents signin una declaració de responsabilitat i donin negatiu en un test d’antígens. 

El pla insisteix en la conveniència de la vacunació per a totes les persones que puguin estar en contacte amb els residents; en la sectorització dels espais a les residències per fer aïllaments correctament; en les unitats de convivència estables; en la formació dels professionals; en la revisió dels circuits de residus i de cuina i en general en les mesures de seguretat, higiene i ventilació a les instal·lacions.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article