28 ONG demanen a Sánchez que suspengui de forma “immediata” les devolucions d’infants a Ceuta

Denuncien que no respecten “les garanties legals” i avisen que estan vulnerant els drets dels infants


Un total de 28 ONG han demanat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que suspengui de forma “immediata” les devolucions d’infants i adolescents de Ceuta cap al Marroc. Les organitzacions li han fet arribar la petició a través d'una carta, on expressen la seva “profunda preocupació” per la forma en la qual s'estan realitzant les expulsions.

Així, denuncien que les repatriacions no respecten “les garanties legals” i avisen que estan vulnerant els drets dels infants, contravenint l'ordenament jurídic, nacional, europeu i internacional. “Ho estan fent de forma col·lectiva, sense previ avís, sense tràmit d'audiència de cap tipus i sense complir les garanties establertes legalment, especialment l'assistència lletrada”, han lamentat.

Les organitzacions recorden que després de l'arribada d'un jove migrant sol, les autoritats han de realitzar una avaluació individual de cada cas per determinar quina és la solució que respon millor a les seves necessitats. “El retorn al país d'origen només és una solució acceptable si es compleixen tres requisits: l'interès superior de l'infant, la preservació del seu benestar i la seguretat al país d'origen, i les garanties que requereixin la llei d'estrangeria i el seu reglament, així com la llei de protecció jurídica del menor”, recorden.

Per aquest motiu, sol·liciten a Sánchez que suspengui de forma immediata aquestes repatriacions i que impulsi des del Govern els mecanismes de repatriament per evitar la saturació del sistema de protecció de Ceuta. També que garanteixi que s'iniciïn els procediments legals d’avaluació dels infants en aquesta situació.

Entre les organitzacions d'infància i de drets humans que han firmat el document hi ha la Plataforma d'Organitzacions d'Infància, Save The Children, la Fundació Arrels, Amnistia Interncional, UNICEF, Irídia o Caritas, entre d'altres.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article