El punt d’informació contra les violències masclistes i LGTBIfòbiques a l’oci nocturn atén més de 1.500 consultes

El dispositiu ha hagut de fer dues intervencions directes per situacions de violència masclista en quatre caps de setmana, mentre que les Festes de Gràcia se n’han fet catorze


S'han realitzat més de 1.500 actuacions d'informació i sensibilització durant les primeres quatre setmanes de funcionament del punt d'informació i assessorament en matèria de violències masclistes i LGTBIfòbiques que ha instal·lat l'Ajuntament de Barcelona al Front Marítim. El recurs romandrà operatiu fins a aquest dissabte.

El punt municipal d'informació de violències masclistes i LGTBIfòbiques instal·lat durant aquest estiu al Front Marítim de Barcelona tenia l'objectiu de prevenir i detectar possibles relacions abusives i de violència a l'espai públic, així com assessorar a persones que hagin viscut alguna mena de violència de gènere o per la seva identitat sexual.

Només en quatre caps de setmana el servei ha registrat un total de 1.589 actuacions de sensibilització i informació i 15 assessoraments sobre situacions de violència en el passat. A més, també s'han fet dues intervencions directes sobre situacions de violència masclista en el moment en què el dispositiu estava operatiu, a partir de les quals s'ha activat el Circuit Barcelona contra la Violència Masclista, s'ha avisat a les forces de seguretat quan ha estat necessari i s'ha ofert assessorament i acompanyament a la persona que ha viscut l'agressió.

El servei es va posar en marxa el passat 30 de juliol i romandrà operatiu fins a aquest dissabte 28 d'agost, amb un equip educatiu de professionals experts en violències masclistes i LGTBIfòbiques al punt d'informació i una parella itinerant que dóna a conèixer la campanya “Barcelona antimasclista” a les zones d'oci nocturn de la ciutat.

Actuacions a les Festes de Gràcia

A més del dispositiu al Front Marítim, l'Ajuntament de Barcelona també ha instal·lat un punt d'informació a la plaça de la Revolució de Setembre de 1868, en el marc de les Festes de Gràcia. Del 15 al 21 d'agost, aquest servei ha registrat un total de 1.670 actuacions, 12 assessoraments a persones que ho han demanat i també 14 intervencions directes als espais d'oci de les festes.

A les Festes de Sants també s'ha instal·lat un altre punt d'informació, al carrer Viriat, el qual està operatiu des del passat 24 d'agost i es tancarà aquest dissabte.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article