‘Behind The Mask’, un projecte per homenatjar el personal sanitari

El punt de vacunació de la Fira de Barcelona acull una instal·lació d’imatges de gran format


El punt de vacunació contra la Covid-19 de la Fira de Barcelona acull el projecte Behind The Mask, una instal·lació d’imatges de gran format de professionals amb mascareta que treballen en aquest dispositiu. L’objectiu és donar-los visibilitat i reconèixer i agrair la feina feta, a més de recordar a la ciutadania la importància de la seva tasca i que la pandèmia encara no ha acabat.

En total, s’han penjat 11 imatges, però al web hi ha una àmplia representació de professionals d’infermeria, tècniques en cures auxiliars d’infermeria (TCAI), personal administratiu sanitari, de neteja o de tasques de coordinació, així com d’altres activitats necessàries per al funcionament del punt de vacunació. Cada imatge disposa d’un codi QR que dirigeix al web del projecte Behind The Mask, on és possible conèixer la història que hi ha al darrere: el nom de la persona, la tasca que desenvolupa i un missatge breu amb les sensacions viscudes. Les imatges estaran penjades a les façanes i a l’interior del recinte mentre estigui actiu el punt de vacunació.

El projecte, impulsat per l’estudi Mandaruixa Design i Co.Laboratori, va començar el mes d’abril amb la instal·lació de centenars d’imatges de rostres de professionals sanitaris amb mascareta, en diferents suports de comunicació física i digital de la ciutat de Barcelona, com ara columnes anunciadores, màquines de venda automàtica o pantalles interiors de trens. I en una segona fase, al mes de juliol, es van penjar a les façanes de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, l’Hospital Clínic i l’Hospital del Mar, amb protagonisme de professionals d’aquests centres. La iniciativa ja ha crescut més enllà de Barcelona i s’està exportant a altres ciutats catalanes i de l’Estat espanyol, a Mèxic i a l’Argentina.

El web del projecte incorpora a mode de repositori totes les imatges, testimonis i experiències del personal sanitari, administratiu i de serveis, cedides a títol individual i tractades digitalment. El missatge que transmet el projecte resulta especialment significatiu en un moment en què s’ha reduït el ritme de la vacunació, malgrat tenir disponibles moltes dosis i molts professionals involucrats en la immunització.

Cal recordar que la Fira de Barcelona és el punt de vacunació amb més capacitat de Catalunya, que està gestionat per l’Atenció Primària Barcelona Ciutat de l’ICS i que el dispositiu té capacitat per a fins a 12.000 dosis diàries. Des de la seva posada en funcionament al mes de maig s’han administrat 700.000 dosis de vacuna i han treballat uns 1.500 professionals.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article