El Síndic demana que la inscripció als programes de lleure educatiu d’estiu no només sigui telemàtica

El defensor reclama garantir la igualtat d’oportunitats dels infants


El Síndic de Greuges demana que la inscripció als programes de lleure educatiu no només sigui telemàtica malgrat la situació pandèmica. El defensor considera que els programes de lleure educatiu d'estiu han de garantir un sistema d'inscripció alternatiu que permeti fer el tràmit presencial, al marge que es pugui fer també per mitjans electrònics. Destaca que a Catalunya hi ha una important bretxa digital que fa que no totes les persones tinguin les mateixes possibilitats d'accés a Internet ni de fer gestions en línia en relació amb els béns i serveis.

En aquest sentit, el Síndic ha constatat que el programa L'estiu és teu!, dirigit a infants d'entre cinc i setze anys, enguany ha assignat les places exclusivament per internet i mitjançant un sistema de reserva directa, fins a l'exhauriment de les places existents. Paral·lelament, en el marc de la tramitació de queixes individuals, també s'ha constat que la mateixa situació s'ha produït en relació amb la inscripció als casals esportius de la campanya d'estiu de l'Ajuntament de Barcelona.

A banda, el Síndic també reclama que es replantegi el sistema d'adjudicació de les places, basat en l'ordre d'enregistrament de les sol·licituds, de manera que es garanteixi la igualtat d'oportunitats de totes les persones que vulguin optar al programa. Al seu criteri, és evident que el sistema d'accés actual prioritza l'accés basant-se en la rapidesa de la connexió a Internet o en la sort en el moment d'accedir a fer la inscripció. En aquest sentit, demana que de cara a l'any vinent s'habiliti un sistema amb període d'inscripció, amb data d'inici i final, amb l'assignació de números de sorteig per optar a les places (tant per a les inscripcions telemàtiques com per a les presencials), d'acord amb els criteris de publicitat i transparència que es considerin adients per al cas concret.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article