Milers de trucades i missatges per convèncer als no vacunats 

Salut intensifica la campanya per augmentar al màxim la vacunació, sobretot entre els menors de 34 anys i les embarassades 


Comença setembre, i la tornada a l’escola, a la feina i al lleure, així com la represa de relacions personals després de l’estiu, pot fer trontollar la frenada de contagis de la cinquena ola de la Covid-19. Així ho creu el Departament de Salut, i per això, durant aquestes primeres setmanes de setembre intensificaran la campanya de vacunació amb un milió de trucades telefòniques, milions de missatges al mòbil o diferents accions i intervencions que es duran a terme en els CAP. 

L’objectiu d’intesificar la campanya és administrar dos milions de dosis durant setemebre, i poder apropar la cobertura de la vacunació al 80% de la població. Sobretot, des de Salut, es vol incidir en el col·lectiu dels menors de 34 anys i les dones embarassades.

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha ressaltat que aquests propers dies i setmanes “són claus” per aconseguir augmentar el màxim possible la cobertura vacunal abans de l’inici del curs . Aquesta represa de l’activitat comportarà retrobament i mobilitat, i per això, Salut vol accelerar la immunització, ja que a l’agost el ritme va baixar considerablement.

Les trucades i  missatges aniran destinats a totes aquelles persones que, tot i poder-ho fer, encara no han començat a vacunar-se i no tenen la pauta completa. De fet, el titular de Salut ha recordat l’objectiu de posar dos milions de dosis, com a mínim, aquest mes de setembre: un milió a la població d’entre 12 i 18 anys i un altre milió a qui encara no té pauta completa. “Així aconseguirem que la Covid-19 deixi de ser ‘la malaltia’ per passar a ser una de les altres malalties”, ha explicat Argimon.

També en aquest sentit s’ha referit la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, per qui “el repte de setembre és recuperar les dades de vacunació” i posar-ne mig milió a la setmana. Cabezas ha enumerat també altres accions per assolir augmentar la vacunació, que ja estan en marxa des de fa setmanes, com els punts de vacunació sense cita prèvia a diferents punts del país, la vacunació oportunista o les campanyes de comunicació, reforçades a xarxes socials. També nombroses accions i estratègies comunitàries desenvolupades per l’atenció primària per arribar a la darrera persona no vacunada.

Per últim, pel que fa a la situació epidemiològica, el titular de Salut ha reiterat que s’està baixant “a bon ritme la incidència des de fa setmanes”, el que continuarà en els propers dies. No obstant això, Argimon ha subratllat que “el sector salut necessita aire”, i ha recordat que encara hi ha 370 persones a les UCI. “Baixarem els indicadors, però no serà ràpid i llavors caldrà estabilitzar. Necessitem prudència, prudència i prudència, no voler córrer, perquè som en un moment crític i ara cal  avançar al virus amb l’increment de vacunació”, ha conclòs.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article