Educació confirma que l’escola Boix de Badalona no obrirà aquest curs

Prop de 300 alumnes encara no saben a quina escola aniran aquest setembre


El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha confirmat aquest dijous que l'escola Boix de Badalona no obrirà aquest curs i que estan treballant per reubicar els estudiants afectats en altres centres, uns 275 en total. Des de que l’escola va anunciar el seu tancament, les famílies afectades han mostrat primer estupefacció, per passar a l’enuig i ara a la incertesa: a pocs dies de l’inici de curs, encara no saben a quina escola han d’anar els seus fills. 

En una entrevista a Rac1, Cambray ha relatat que el titular del centre els va comunicar de forma “unilateral” que tancava per “motius econòmics” a mitjans del mes de juliol. Segons Cambray es tracta d'una situació “inacceptable”, ja que les famílies ja havien realitzat tot el procés de preinscripció. En aquest sentit, ha avançat que estudiaran quines accions legals pot prendre el departament al respecte.

Pel que fa al procés de reubicació, el conseller ha afirmat que aquesta dijous i divendres es reuniran amb totes les famílies afectades. “Dimarts 7 de setembre els adjudicarem les places perquè puguin formalitzar la matrícula”, ha afegit. Així, en cas que els pares i mares ho demanin, “mantindran els grups ja fets” a partir d'un increment d'oferta pública per tal que puguin accedir-hi, per exemple en alguns cursos de l'ESO. “Tots tindran plaça dins de la seva zona educativa”, ha subratllat.

Fa uns dies, Cambray va assegurar que l’escola Boix no podria passar a la xarxa pública —un procediment que s’està fent en casos semblants—, perquè falla el protocol, pel qual es demana una petició formal per part de la titularitat de l’actual escola, i que en aquest cas no s’ha formalitzat. Moltes famílies i activistes en defensa de l’escola pública de Badalona han demanat activament a Educació que l’escola passi a formar part de la xarxa pública. 

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article