El procés de matriculació d’FP allibera 8.000 places

Educació obre la porta a incrementar-ne més fins al 8 de setembre perquè “la majoria de l’alumnat” pugui accedir als cicles


El departament d'Educació treballa per cobrir la gran demanda de cicles mitjans i superiors de Formació Professional (FP) que s'ha registrat enguany. El seu conseller, Josep González-Cambray, ha explicat aquest dijous en una entrevista a Rac1 que estan estudiant com poden donar resposta a les 24.000 peticions que resten pendents.

De moment, s'han alliberat un total de 8.000 llocs (4.000 als cicles mitjans i 4.000 als superiors) per part d'aquells alumnes que tenien plaça, però no s'han matriculat finalment. Ara, amb “la foto real”, Cambray ha obert la porta a un possible increment, un cop s'hagi analitzat la situació de cada cicle, en els diferents municipis.

“Havíem d'esperar la matrícula, que es va tancar ahir, i ara podrem prendre les decisions que facin falta perquè la majoria d'alumnat pugui accedir al cicle que ha triat”, ha apuntat el titular del departament. Així, ha subratllat que “en els casos on es pugui” s'incrementarà l'oferta fins al 8 de setembre. “Aquest any s'ha registrat una demanda excepcional per diferents motius i li donarem la millor resposta possible”, ha afegit.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article