Wagensberg lamenta que la Medalla d’Honor del Parlament exclogui activistes i defensors dels drets humans

El secretari 4t de la Mesa diu que els serveis jurídics de la Generalitat “massa vegades” han participat de la repressió

El secretari quart de la Mesa del Parlament, Ruben Wagensberg, ha lamentat que la Medalla d'Honor del Parlament d'enguany “exclogui” activistes i defensors dels drets humans. Just aquest dijous la presidenta de la cambra, Laura Borràs, va anunciar que el guardó reconeixerà tots els represaliats independentistes en la causa general contra el procés.

En un comunicat, Wagensberg ha remarcat que celebra el “pertinent i merescut reconeixement” però ha matisat que “és impossible entendre la intensa i amplíssima repressió al moviment independentista” sense pensar en represaliats com els vaguistes empresonats el 2012 o els absolts pel 'cas Pandora', entre altres.

A més, el secretari quart admet que se li fa “incòmode” parlar de judicialització sense remarcar que “entre els aparells de l'Estat que impulsen tal repressió massa vegades hi han participat els serveis jurídics de la Generalitat”. Per aquest motiu, ell mateix assumeix que és “obligació” del Parlament i del Govern treballar per revertir-ho.

En relació al guardó, Wagensberg assegura que és “merescut” però assegura que en un reconeixement “als qui pateixen repressió, vulneració de drets civils i polítics i criminalització en el seu exercici del dret a protesta” s'exclou “bona part de col·lectius, de persones defensores de drets humans i d'activistes que també es veuen represaliats”. “Entenc que els drets no es poden compartimentar ni destriar i que la seva defensa s'exerceix compartint i entrelligant lluites”, afegeix Wagensberg.

Al comunicat cita exemples de represaliats que considera que s'ha exclòs de la medalla com els vaguistes empresonats el 2012, els absolts del 'cas Pandora', els estudiants condemnats que defensaven la reducció de les taxes universitàries, el judici a membres del Sindicat de Llogaters i a activistes de la PAH, l'empresonament i exili de cantants, les multes a ecologistes, les feministes de Palma, activistes de la lluita migrant i els activistes de la mobilització 'Aturem el Parlament'.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article