Una setantena d’alumnes del Pla d’Urgell reclamen a Educació transport escolar d’ESO i postobligatoris

Les famílies afectades lamenten la “discriminació” que pateixen els seus fills 


Famílies de diversos municipis del Pla d'Urgell reclamen a Educació transport escolar d'ESO i postobligatoris fins als instituts situats als afores de Mollerussa. 

La problemàtica afecta 75 alumnes dels municipis de Golmés, Vila-sana i Mollerussa, la majoria dels quals estudien a l'Institut La Serra de la capital comarcal. Aquest dilluns, representants de les famílies i el president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell s'han concentrat davant els Serveis Territorials d'Educació a Lleida i s'han reunit amb el director territorial Claudi Vidal, qui, asseguren, s'ha compromès a proposar-los dimarts una solució. Les famílies lamenten que se'ls està “discriminant” per haver escollit centre i defensen que s'hauria de garantir transport escolar fins al 18 anys.

La plataforma per manca de transport escolar d'ESO i postobligatoris al Pla d'Urgell recull des del passat mes de març signatures de famílies afectades i ja en són 75. Les famílies acusen als departaments d'Educació i Territori i Sostenibilitat de no aportar cap solució a les seves demandes i recorden que el transport escolar “és un dret dels menors”.

Asseguren que des de l'any 1996, quan es va inaugurar l'institut La Serra, al parc que es troba als afores de Mollerussa, els alumnes que no el tenien com a adscrit no havien tingut mai cap problema per utilitzar el transport escolar, però des del curs passat, la situació ha canviat i ara es troben que no tenen cap opció d'accés a aquesta zona educativa que no disposa d'una línia regular de transport públic que hi accedeixi des del pobles de la comarca ni tampoc existeixen autobusos des de la ciutat.

Afegeixen que s'han hagut d'espavilar per trobar solucions a l'accés als centres educatius, ja que en la mateixa zona hi ha l'INS Mollerussa, on s'hi fan cicles. S'ha fet servir el transport privat o places lliure de transport escolar dels pobles amb alumnes adscrits, havent de pagar però, dos tiquets d'anada i tornada. Fins l'any passat, la utilització de les línies finançades per Educació i gestionades pel Consell Comarcal ha estat l'única solució “equitativa i sostenible”, segons la plataforma, per no saturar de vehicles privats el parc.

Però aquest estiu, gairebé per casualitat, diuen, les famílies s'han assabentat que el consell deixaria d'allargar les línies procedents de Vila-sana i Golmés, que paraven a un altre institut de la ciutat, el Mollerussa IV, i que arribaven a la Serra, al·legant que ja no hi hauria alumnes d'aquestes poblacions que tinguessin com a centre adscrit l'Institut La Serra i que, per tant, ja no tenien l'obligació legal de facilitar-los un transport. Igualment, afirmen que els alumnes postobligatoris de Torregrossa, tampoc sabien si tindrien places suficients per poder pujar al bus que porta l'alumnat d'ESO a la Serra.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article