Salut estudia oferir descomptes en espectacles a les persones vacunades contra la Covid-19

La secretaria de Salut Pública, Carmen Cabezas, veu difícil arribar al 90% de vaccinats i ha demanat al govern espanyol reguli el passaport Covid ara que tothom pot rebre el fàrmac


El Departament de Salut està estudiant amb altres conselleries oferir “algun incentiu” a les persones que es vacunen. La secretaria de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha explicat a Catalunya Ràdio que podrien ser descomptes en espectacles culturals o en serveis com els albergs juvenils. En tot cas, es busca una fórmula “que sigui justa” i que no suposi l'incentiu només per al que es vacuna ara sinó també per al que ja ho està. 

Cabezas ha detallat que queden al voltant d'un milió de persones que es poden vacunar a Catalunya i encara no ho han fet. Per aconseguir-ho, el Departament està impulsant diverses campanyes i vies com les trucades telefòniques, les vaccinacions sense cita i la vacunació des de punts estratègics, com les universitats. En aquest cas, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) serà la primera que ho farà a partir d'aquest dimecres i s'hi aniran afegint d'altres.

L'objectiu seria arribar al 90% de gent vacunada, però la secretaria de Salut Pública ha reconegut les dificultats d'assolir-ho, ja que si es té en compte que al voltant d'un 10% té menys de deu anys, voldria dir arribar al 100% de la resta. “Això és gairebé impossible”, ha manifestat. Tot i això, ha asseverat que és l'objectiu i que s'intentarà “al màxim”.

Cabezas ha valorat que les dades indiquen que s'està sortint de la cinquena onada, però ha insistit que la xifra d'ingressats a les UCI és encara molt alta. En aquest sentit, ha dit que una xifra de 100 ingressats crítics indicaria que la Covid-19 és “una malaltia més i no la malaltia”. Tot i això, no ha concretat sí aquest és un llindar per reobrir l'oci nocturn i ha insistit que, ara per ara, l'objectiu és assegurar la tornada a l'escola i a la universitat.

Per últim, la secretaria de Salut Pública ha concretat que ja han demanat al Ministeri de Sanitat que estudiï la possibilitat d'establir el passaport Covid per accedir a establiments o esdeveniments. Ha dit, però, que ha de ser una estratègia estatal, ja que quan algunes comunitats ho han demanat pel seu compte la justícia ho ha aturat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article