L’Hospital de Bellvitge posa en marxa un nou equip per atendre els pacients Covid a casa seva

L’equip HaD-Covid facilita el seguiment del pacient en contacte continu amb els professionals sanitaris de l’hospital


Els pacients ingressats per Covid amb una situació clínica estable poden continuar amb el seguiment mèdic i el tractament a casa seva, amb l’entrada en funcionament de l’equip HaD-Covid, que s’ha posat en marxa a l’Hospital de Bellvitge aquest mes d’agost.

Amb l'atenció domiciliària, expliquen els professionals de l’hospital de Bellvitge, s'aconsegueix un doble objectiu. D'una banda, el pacient és retornat a un context familiar per fer la seva recuperació, eliminant així l'obligat aïllament hospitalari provocat per la Covid. D'altra banda, el drenatge de pacients permet rebaixar la pressió assistencial que pateixen hospitals com el de Bellvitge en aquesta cinquena onada de la pandèmia.

L'equip HaD-Covid està coordinat pel Servei de Malalties Infeccioses en estreta col·laboració amb la Unitat d'Hospitalització a Domicili i la resta dels serveis mèdics de l'Hospital de Bellvitge (HUB) encarregats de l'atenció a pacients Covid.

"Després de comprovar l'estabilització clínica del pacient 48 hores després de la seva hospitalització convencional per Covid es proposa, d'acord amb una sèrie de paràmetres clínics, de suport familiar i possibilitat de mantenir l'aïllament, la continuació del tractament al seu domicili, sempre de manera consensuada amb el pacient ", segons expliquen els responsables de el Servei de Malalties Infeccioses, des del qual es coordina el nou grup.

El seguiment dels pacients es porta a terme mitjançant visites presencials i el contacte diari telemàtic o telefònic. En el moment del trasllat a domicili, el pacient rep un número de telèfon de contacte directe amb els professionals sanitaris, així com dispositius de control bàsic, com un pulsioxímetre, que permet mesurar la saturació d'oxigen a la sang i la freqüència cardíaca.

L'experiència i equipament de la Unitat d'Hospitalització a Domicili de l'HUB han estat fonamentals per a la posada en marxa de l'equip HaD-Covid. Segons l'opinió del Servei de Malalties Infeccioses, "la incorporació d'un especialista en infeccions a l'equip HaD-Covid, reforça el seu caràcter multidisciplinari i facilita el seguiment i el control dels pacients amb Covid al seu domicili”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article