La Plataforma de Festes Majors de Barcelona reclama més suport institucional contra els actes incívics

Lamenta els actes d’una “minoria” a Gràcia i Sants i reivindica que les celebracions són “més que actes nocturns”


Davant de les situacions viscudes durant les festes de Gràcia i de Sants aquest estiu, la Plataforma de Festes Majors de Barcelona ha fet públic un manifest per donar suport als organitzadors dels esdeveniments i denunciar els “actes incívics desenvolupats per una minoria i que posen en perill a la resta de la ciutadania”. També ha demanat “millorar el diàleg” entre les associacions i l’administració, així com més suport institucional i de les forces de seguretat en l’organització.

En el manifest, la plataforma ha donat suport a les persones que de manera voluntària van organitzar les festes de Gràcia i de Sants i recorden que “l’actuació incívica d’algunes persones no ha d’enfosquir la feina voluntària realitzada al llarg de tot l’any per preparar les festes que s’organitzen a la ciutat”. L’entitat també recorda que “les festes majors són molt més que actes nocturns” i que cal desvincular-les del fenomen del “botellot”, ja que respon a d’altres dinàmiques que ja fa temps que preocupen a les entitats organitzadores.

La plataforma també ha denunciat “la imatge negativa que s'ha donat de les festes majors als mitjans de comunicació” arran dels fets ocurreguts, ja que considera que “en cap moment han posat en valor la feina que milers de persones desenvolupen per fer realitat les festes i les redueixen tan sols als actes que s'han produït fora d'aquestes”. 

Per últim, l’entitat ha remarcat que es segueixen “oferint per millorar el diàleg entre les associacions i l'administració a fi de trobar solucions conjuntes a les dificultats que ens anem trobant”. És per això que demanen “treball conjunt” entre les diferents administracions, forces polítiques i entitats per tal “d'abordar aquesta situació i evitar que es cronifiqui”, així com “més suport institucional i de les forces de seguretat que contribueixi a la bona organització de les Festes Majors!”. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article