El Fons Català presenta una campanya en defensa de la cooperació perquè l’educació arribi a totes les persones

L’objectiu és visibilitzar la importància de tenir una educació de qualitat, accessible i inclusiva a tots els racons del món


Amb motiu del Dia Mundial de l'Alfabetització, el Fons Català llença la campanya Per una educació que arribi a totes les persones, defensa la cooperació, que s'allargarà tot el mes de setembre i que té per objectiu visibilitzar la importància de tenir una educació de qualitat, accessible i inclusiva a tots els racons del món, per tal que els infants i joves coneguin els seus drets, els exerceixin i disposin d'oportunitats per ser qui volen ser.

“L'educació és un dret fonamental per construir societats justes, crítiques i democràtiques que s'ha vist greument afectat per la pandèmia de la Covid-19”, apunten des de Fons Català. Arreu del món hi ha hagut 1,5 mil milions d'infants que han patit les conseqüències del tancament d'escoles, especialment els dels països del Sud Global, que no disposen dels recursos tecnològics necessaris per adaptar-se a les classes en línia. També en aquests països han sigut les nenes les que han patit un cop més fort, “ja que la situació ha provocat un augment dels casaments forçosos i els embarassos adolescents”.

Per una qüestió de justícia global, “el món de la cooperació ha de poder donar resposta a l'emergència educativa”, expliquen des de Fons Català. La cooperació municipalista pot jugar un paper estratègic en aquest àmbit, ja que els municipis catalans acostumen a completar l'oferta educativa marcada per les administracions vinculant-la amb les polítiques de cultura i joventut locals.

Així, “aprendre d'altres sistemes educatius, sobretot dels països de procedència de les persones nouvingudes, serveix als nostres ajuntaments no només a fer-ne una millor acollida i integració, sinó també per detectar dinàmiques que no funcionen i implantar-ne de noves”, asseguren.

És per això que llencen ara aquesta campanya que, emmarcada dins de la campanya paraigües #DefensaLaCooperació, destaca alguns dels projectes educatius que coordina el Fons Català per donar a conèixer la feina que es fa sobre el terreny, com la construcció d'una escola de secundària al Senegal, tasques d'alfabetització a les comunitats indígenes de la costa Carib, i la construcció d'una escola d'educació especial per a persones amb discapacitat a Guatemala.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article