Interior denuncia que “hi ha indicis de grups de gent que queden per sortir a caçar homosexuals”

El conseller diu que estan “instal·lats en l’odi i alimentats per un cert aval en el menyspreu a la diferència”


El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha dit aquest dimecres que “hi ha indicis” de l'existència a Catalunya de “grups de gent que queden per sortir a caçar” persones homosexuals. En una entrevista a RAC1, el conseller ha explicat que aquests grups, que no ha volgut qualificar d'organitzats, estan “instal·lats en l'odi i alimentats per una cultura de l'odi a la diferència”.

Ha atribuït la seva existència a “un cert component social d'una certa permissivitat, un cert aval en el menyspreu a la diferència, que ajuda i anima a determinats col·lectius a fer un pas més”. Davant aquesta situació “extremadament greu”, el conseller ha explicat que la policia catalana és “implacable”.

Segons fonts policials, aquests grups no tenen un lideratge clar, uns objectius definits ni una estratègia predeterminada, però sí que poden ser diversos amics i coneguts que queden per anar de festa o alguna altra activitat i aprofiten l'ocasió per agredir o vexar membres del col·lectiu LGTBIQ+ que es troben pel carrer.

El conseller ha dit que les persones homosexuals “no han de tenir por” perquè “la por és la victòria d'aquesta gent”. Ha demanat que es comportin amb normalitat perquè “al final acabaran guanyant i tindran els Mossos al seu costat”.

Ha recordat que els Mossos d'Esquadra disposen d'un grup de quinze persones especialitzades en delictes d'odi i en aquests moments s'està fent una formació especialitzada al conjunt dels agents sobre aquesta qüestió. “Ens hi hem posat molt seriosament”, ha assegurat Elena, que ha dit que treballen per ser “implacables” com en el cas de l'agressió a la platja del Somorrostro de Barcelona, els quatre responsables de la qual ja van ser arrestats a mitjan estiu.

Durant el primer semestre es van rebre 92 denúncies per atacs LGTBIfòbics, xifra que suposa el 40% de tots els delictes d'odi. Això implica un augment del 24% respecte als 74 delictes denunciats el 2020 i un increment del 58% respecte als 58 fets denunciats el 2019. El 70% dels fets han estat resolts.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article