Més d’un miler de persones es manifesten a Barcelona contra els atacs al col·lectiu LGTBIQ+

Activistes trans denuncien els discursos d’odi i avisen: “A qui li molesti la nostra ploma, s’haurà d’aguantar”


Centenars de persones s’han manifestat aquest dimecres al vespre a Barcelona contra els atacs LGTBIfòbics dels últims mesos a Catalunya i altres llocs de l'Estat espanyol, en una protesta convocada pel col·lectiu Fúria Trans Autònoma. Unes 1.200 persones, segons la Guàrdia Urbana de Barcelona, han sortit de plaça Universitat, i cap a les 10 de la nit la manifestació encara estava en marxa amb pas pel monument a Colom. Integrants de Fúria Trans han denunciat l’auge dels discursos d’odi i del feixisme, legitimats per partits polítics, i han advertit: “No farem ni un pas enrere. A qui li molesti la nostra ploma, s'haurà d'aguantar”.

Les agressions que s'han denunciat en els darrers dies han portat el col·lectiu Fúria Trans Autònoma a convocar una manifestació a Barcelona i, en una atenció als mitjans de comunicació, han deixat clar que la violència que pateix el col·lectiu és brutal, al marge de les últimes informacions publicades sobre l'atac a Madrid, que apunten que el denunciant ha canviat la versió inicial.

“Tenim el mateix dret que qualsevol persona blanca cis a sortir al carrer i arribar segurs i segures a casa”, ha assenyalat una de les activistes convocants, que ha preferit no dir el nom als mitjans de comunicació.

Un altre dels integrants de Fúria Trans Autònoma ha demanat educació en la diversitat: “No podem seguir amb el discurs que pegar algú implica una multa. Hem d'entrar en el discurs que no es pot pegar a ningú perquè no és ètic”.

Aquest activista ha denunciat les discriminacions que des del seu punt de vista encara pateixen les persones LGTBIQ+ en l'àmbit laboral, social i econòmic, i ha indicat que encara n'hi ha moltes que tenen por de sortir de l'armari. “Volem cremar tots els armaris”, ha afirmat l'integrant de Fúria Trans Autònoma.

Máximo, un dels participants a la manifestació, precisament ha afirmat que ell no té por i que vol reivindicar els seus drets. “És necessari que vingui tothom siguin del col·lectiu o no perquè som tots persones”, ha reblat.

Augment dels delictes d’odi

El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha senyalat que els delictes d'odi han crescut un 19% al primer semestre del 2021, que registren una infradenúncia d'entre el 80 i el 90%, i ha demanat que no s'utilitzi la denúncia falsa de l'agressió homòfoba de Malasaña per “frivolitzar” sobre aquesta qüestió.

Per això ha reclamat que no hi hagi “veus irresponsables” que aprofitin un fet “anecdòtic” per “banalitzar” sobre l'abast d'aquest tipus de comportaments. S'ha mostrat convençut que se celebrarà igualment la Comissió del Pla d'Acció Contra els Delictes d'odi que el president espanyol, Pedro Sánchez, es va comprometre a presidir aquest divendres.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article