El sector de la discapacitat reclama al Govern que millori el finançament per garantir la sostenibilitat de les entitats

El COCARMI demana que es recuperin les trobades del Consell de la Discapacitat de Catalunya, aturades des del 2019


El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI) reclama al Govern millorar el finançament per garantir la sostenibilitat de les entitats. L'entitat va urgir aquest dijous en una trobada amb la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, a reprendre els projectes i iniciatives relacionats amb la millora de la qualitat de vida i benestar de les persones amb discapacitat.

Des del COCARMI demanen també recuperar les trobades del Consell de la Discapacitat de Catalunya (Codiscat), iniciades el 2016 com una eina de diàleg i treball conjunt i que es van reunir per últim cop el juny del 2019. Finalment, consideren que cal reprendre el Pacte Nacional Sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat.

“És hora de posar-nos a treballar i recuperar el temps perdut, un temps molt valuós per a les persones amb discapacitat que depenen de les polítiques públiques de suport i assistència”, exposa el president del COCARMI, Antonio Guillén.

Exhorten a millorar el finançament i les eines que garanteixin la sostenibilitat de les persones amb discapacitat i les entitats que les representen a través de subvencions, revisió del sistema de copagament, afavorir l'accés a fons europeus o augmentar la tarifa que s'abona a les entitats pels serveis que presten com a col·laboradores de l'administració, entre d'altres.

A més, insisteixen un cop més en l'aprovació de la normativa legal pendent, com és el cas del Decret d'Accessibilitat, que s'hauria d'haver aprovat fa anys per desenvolupar la Llei 13/2014, del 30 d'octubre, d'accessibilitat, i el Decret d'Assistència Personal, segons el COCARMI.

“Senzillament demanem allò a què tenim dret com la resta de la societat, eines i recursos que ens facin la vida una mica més fàcil, tenint en compte les nostres necessitats i característiques”, recorda Guillén.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article