El Clínic inaugura el primer centre públic a Europa d’entrenament pràctic en oftalmologia

L’objectiu és que alumnes dels graus de Medicina i Bioenginyeria, metges MIR i oftalmòlegs rebin formació


L'Hospital Clínic ha inaugurat aquest dilluns el Clínic Eye Training Center (CETC), el primer centre públic a Europa d'entrenament pràctic en oftalmologia. L'objectiu d'aquest nou espai és que alumnes dels graus de Medicina i Bioenginyeria, metges MIR i oftalmòlegs rebin la “millor formació” en aquesta especialitat.

De fet, es calcula que el nou centre formarà prop de 500 persones cada any. A més, l'àrea quirúrgica del CETC permetrà implantar les tècniques “més innovadores” en cirurgia oftalmològica, com ara intervencions amb tecnologia làser o implants oculars amb nous materials. El fet que l'àrea de formació i el bloc quirúrgic estiguin junts permetrà als alumnes estar presents en algunes de les operacions.

L'espai, ubicat al recinte de la Maternitat, compta amb quatre quiròfans que es preveu que acullin prop de 30 intervencions diàries. Així mateix, els magatzems són intel·ligents i permeten la traçabilitat de tot el material que s'utilitza. D'aquesta manera es pot conèixer el nivell d'estoc disponible i el consum. El CETC també compta amb la tecnologia Estimtrack, ja present en altres quiròfans del Clínic. Es tracta d'un programa que informa en temps real als familiars sobre la situació del pacient quirúrgic.

A més, el centre oferirà docència a professionals de països del Tercer Món, mitjançant el programa de cooperació Learn for Sight. Així, es facilitarà l’accés a l’oferta formativa i als recursos del Clínic a aquests especialistes perquè, una vegada formats, puguin posar en pràctica els coneixements i aprenentatges adquirits en els seus països d’origen.

Per a la construcció d'aquesta nova àrea, l’Institut Clínic d’Oftalmologia compta amb el finançament de Fons FEDER a través del projecte MOOMA (Model organitzatiu Oftalmològic Marc).

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article