El Govern aprova el conveni amb el Ministeri de Drets Socials per reforçar el sistema d’atenció a la dependència

L’estat espanyol aportarà 45 milions d’euros per finançar prestacions i serveis


El Govern ha aprovat el conveni amb el Ministeri de Drets Socials per al reforç del sistema d'atenció a la dependència. Aquest fixa les obligacions assumides per cadascuna de les administracions per al finançament del nivell de protecció previst per la Llei 39/2006 de promoció de l'autonomia personal i atenció a les persones dependents.

D'acord amb els criteris, l'administració de l'Estat, a través de l'Imserso (Instituto de Mayores i Servicios Sociales), aportarà aquest any 45,7 milions d'euros al sistema per a l'autonomia i atenció a la dependència de Catalunya, la mateixa xifra que hi destinarà la Generalitat mitjançant els seus pressupostos, tal com preveu l'article 32 de la llei.

La darrera aportació de l'Estat per a aquest concepte va ser el 2011 amb un import de 48,1 milions d’euros. Percentualment, la Generalitat de Catalunya aporta, de mitjana, el 65% del finançament del sistema de la dependència; l'Estat el 14%, i la resta va a càrrec del copagament dels beneficiaris.

De manera més específica, el conveni preveu les despeses d'inversió i funcionament necessàries per poder aplicar el pla de xoc acordat al consell territorial, amb l'objectiu de disminuir les llistes d’espera i millorar l'agilitat administrativa, la qualitat dels serveis i de les prestacions i les condicions laborals dels treballadors.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article