La CGT lamenta que el curs escolar hagi començat amb “noves retallades” i “irregularitats”

El sindicat creu que és “perillós” que els centres educatius puguin accedir a dades de vacunació d’alumnat i professorat


La Federació d'Ensenyament de la CGT ha lamentat que el curs escolar, que va iniciar-se aquest dilluns, hagi començat marcat per “noves retallades” i “irregularitats”. El sindicat ha denunciat la “infradotació” de recursos dels centres públics i la “manca de diàleg" per part de l'administració”. Per altra banda, ha denunciat que el transvasament de dades de vacunació entre Salut i Educació sense el consentiment de les famílies, alumnat i plantilles és “perillós” i crea un “greu precedent”.

Així mateix, l'organització ha assegurat que els centres han d'encarar un inici de curs “amb incertesa” i amb una normativa del Departament d'Educació “que no té en compte les necessitats reals dels alumnes”. En aquesta línia, des de la CGT apunten que el protocol de confinar els alumnes no vacunats de secundària “pot vulnerar drets i enfrontar famílies i equips directius”.

Des de la CGT han demanat que es mantingui la reducció de ràtios que es va fer el curs passat arrel de la pandèmia, i han assegurat que el fet que es desconegui fins quan es mantindran aquestes ràtios demostra que la política educativa està “mancada de rumb i projecció de futur”.

Segons dades del sindicat, Catalunya “segueix a la cua en inversió” pel que fa a educació. L'organització també ha alertat que “cada cop són més” els equips directius que “fan abús del decret de plantilles” per triar el seu personal docent. En la mateixa línia, han denunciat que els claustres d'alguns centres “estan sistematitzant” les 26 hores de permanència entre docents, mentre que haurien de ser 24 h.

El sindicat també ha carregat contra la situació de l'FP, que ha arrencat amb "molts" joves sense plaça. CGT ha lamentat que això els aboca “a l'atur o a feines precaritzades”. “Tenim un sistema que normalitza la pobresa, la il·legalitat i la injustícia”, han criticat des del sindicat en un comunicat.

“Un greu precedent”

Per altra banda,  el sindicat creu que és “perillós” que els centres educatius puguin accedir a dades de vacunació d'alumnat i professorat. Així ho ha dit en un comunicat on carrega contra l'aval de l'Agència de Protecció de Dades en un tema que qualifica de “sensible”. D’aquesta manera, creu que el fet que es permeti el transvasament d'aquestes dades entre Salut i Educació sense el consentiment de les famílies, alumnat i plantilles és “insòlit” i crea un “greu precedent”. “Denunciem aquesta mesura, ja que obre la porta a una espècie de caça de bruixes de les persones no vacunades, i vulnera el dret de decisió en l'autogestió de la salut”, sosté el document.

El sindicat també recorda que “a l'estat espanyol, totes les vacunes són voluntàries i confidencials” i que, per tant, “no s'entén que l'Agència de Protecció de Dades hagi donat llum verda al Govern” per realitzar “aquest atac de la vulneració dels drets més bàsics, com és el dret a la intimitat, i la indefensió de la comunitat educativa vers l’envestida de l'administració”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article