Mobilitzacions davant del TSJC en reclam d’un conveni català per al sector de la geriatria

ACAD ha impugnat el conveni que van aconseguir signar la majoria de sindicats i patronals


Més d'un centenar de persones s'han concentrat aquest dimecres al matí davant el TSJC, a Barcelona, en reclam d’un conveni català per al sector de la geriatria.

La manifestació, convocada pels sindicats CCOO i UGT, s'ha fet el mateix dia en què el tribunal ha acollit el judici a l'Associació de Centres d'Atenció a la dependència de Catalunya (ACAD), qui va impugnar el conveni per desacords en la representativitat de les associacions signants.

A més, la manifestació ha coincidit amb l'arribada al TSJC dels tres exmembres de la Mesa del Parlament citats a declarar per desobediència. Per la seva banda, el conseller de Treball, Roger Torrent, ha intercanviat algunes paraules amb els representats sindicats i s'ha compromès a rebre'ls.

A la concentració també hi han participat representants d'UGT. Amb tot, han reclamat “millores urgents” pel sector, el qual asseguren que “ja no pot esperar més”. “El conveni català de geriatria és l'eina necessària per fer efectives de manera negociada i pactada uns increments salarials i millores socials per dignificar aquest sector essencial per a la nostra societat”, han manifestat.

Torrent ha assegurat que coneix la situació del col·lectiu i les seves reivindicacions. Així mateix, ha recalcat que es tracta d'un sector “clau pel país”, que juga un paper “fonamental”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article