Unes cent entitats fan una crida a la classe obrera a “respondre” a la precarietat en una marxa massiva

Sindicats i moviments socials protestaran el 2 d’octubre contra les privatitzacions, la reforma de les pensions o l’encariment de la llum


Un centenar d'organitzacions, entre les quals col·lectius de pensionistes, sindicats alternatius i moviments socials, han fet una crida aquest dimecres a la classe obrera a “respondre” davant “el deteriorament de les condicions de vida” participant en una manifestació massiva el 2 d'octubre a la tarda Barcelona i a Madrid. Entre els convocants, hi ha organitzacions com la Coordinadora Estatal per la Defensa del Sistema Públic de Pensions (COESPE), CGT, IAC, la CNT, la PAH o les Kelly's.

Una desena de representants d'aquestes entitats s'han concentrat davant de la delegació del Govern espanyol a Catalunya per donar a conèixer les reivindicacions de la campanya de mobilitzacions ‘Tardor Calenta’ i han tallat el trànsit durant mitja hora.

El recorregut de la manifestació a Barcelona es tancarà el dia 18 en una assemblea a la Nau Bostik, però el més probable es que comenci a la plaça Urquinaona i pugui en direcció a delegació del Govern espanyol, segons han explicat els concentrats.

Roque Martínez, activista d'Unitat Pensionista, un dels presents a la concentració, ha animat a mobilitzar-se “a totes aquelles persones que troben que és un insult pagar el rebut de la llum que estem pagant”, a tots els que “estan contractats en precari”, als que necessiten un habitatge però “es troben amb lloguers prohibitius”, als que treballen en residències privatitzades i “a totes aquelles persones que desitgen tenir una jubilació, que avui està en perill”.

“A totes les animem a participar en la mobilització de Barcelona o de Madrid”, ha dit Martínez, que ha insistit en el “dramatisme” del moment actual. Les entitats concentrades han carregat contra CCOO i UGT a qui han titllat de “sindicats del règim” i d'arribar a pactes que perjudiquen els treballadors.

El centenar d'organitzacions han pactat un manifest de 12 punts comuns, entre els quals hi ha el rebuig als acords sobre les pensions que “empobreixen i privatitzen” el sistema de jubilació; l'encariment del preu de la llum que “s'ha convertit en un producte de luxe”, la precarietat laboral, les retallades i privatització de la sanitat pública, així com el “desprestigi” de l'educació pública.

Així mateix, també es volen mobilitzar contra la privatització del sector de les cures i de les residències, que titllen com “un autèntic infern”. A més, critiquen la política d'habitatge i l'especulació de la banca, que no facilita crèdit a qui ho necessita, així com la inacció en la lluita contra el canvi climàtic.

“Ha arribat el moment de convocar una vaga general com més aviat millor”, segons l'activista, que ha instat els sindicats a respondre davant dels “poders fàctics”. “Que quedi clar que ens tindran davant”, ha remarcat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article