Salut estudiarà aplicar el passaport Covid-19 després de la sentència del Suprem que l’avala a Galícia

El departament adequa l’estratègia de vacunació a un ritme més baix sense concretar quan tancarà els punts massius

Salut vol estudiar implantar el passaport Covid-19 per accedir en determinats establiments, després de la sentència del Tribunal Suprem, que ha avalat demanar-lo per entrar en bars i discoteques a Galícia.

Així ho ha apuntat la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, tot i que no ha volgut entrar en detalls: “La sentència obre una porta que explorarem atentament. Tenim l'obligació de valorar totes les opcions i aquesta, també, però no tenim cap concreció”.  Fins ara la secretària de Salut Pública havia demanat al Govern espanyol que regulés la mesura i havia explicat que estaven estudiant a nivell estatal totes les possibilitats per augmentar la vacunació, inclosa aquesta.

Sobre l'estratègia de vacunació de la Covid-19, Cabezas no ha avançat quan es començaran a tancar els primers punts massius i ha dit que estan estudiant com adequar els recursos al context actual, en què les cobertures són altes, però no prou, i s'ha alentit el ritme d'administració.

Sobre la vacunació, Cabezas ha afirmat que ara cal “fer estratègies quirúrgiques” i “anar al lloc concret on hi ha una cobertura baixa”, amb equips mòbils, per exemple. O els punts en nou campus universitaris que han obert, si bé aquí el ritme d'administració de vaccins “no és molt alt”, ja que molts estudiants ja estan vacunats, ha observat en roda de premsa aquest dimecres.

Cabezas no ha concretat quan es començaran a tancar els punts massius de vacunació, que mesos enrere, sobretot a finals de primavera i principis d'estiu, van servir per administrar desenes de milers de dosis al dia i avançar ràpid en els grups d'edat. Tot i que Salut va apuntar la setmana passada que es començarien a tancar, de moment no n'ha fet públic el calendari. Ara estan adequant els recursos de l'estratègia de vacunació i quins punts seria interessant mantenir com a suport, ha dit.

La secretària de Salut Pública ha afegit que ara com ara reforçaran les estratègies que estan en marxa per arribar a les persones que encara no s'han protegit de la Covid-19, com les trucades, les accions comunitàries i la vacunació oportunista o les campanyes de comunicació amb influencers, quan se li ha preguntat per possibles incentius als vacunats, una altra de les possibilitats que es va posar sobre la taula fa uns dies.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article