L’Associació de Famílies LGTBI celebra que el Parlament Europeu reclami el seu reconeixement a tota la UE

L’entitat assegura que la resolució és un exemple de “la línia que ha de seguir Europa” per fer front a l’augment dels discursos d’odi


L'FLG-Associació de Famílies LGTBI ha celebrat que el Parlament Europeu reclami el seu reconeixement a tota la UE. L'entitat aplaudeix la resolució aprovada dimarts, que insta els estats de la UE a reconèixer legalment els certificats de naixement, independentment del sexe o estat civil dels adults mencionats, per evitar que els infants de famílies LGTBI esdevinguin apàtrides en traslladar-se a un altre país de la Unió.

La resolució arriba després d’intensos anys de lluita i reivindicacions per part d’entitats LGTBIQ+ com NELFA —la Xarxa Europea d’Associacions de Famílies LGTBI— i ILGA Europe. En aquest sentit, l’FLG hi ha contrtibuit activament realitzant una campanya de peticions per recopilar casos de famílies LGTBIQ+ amb problemes de lliure circulació arreu d'Europa i ha intervingut en la Comissió de Peticions del Parlament Europeu per denunciar aquests obstacles.

Katy Pallàs, presidenta de l’FLG-Associació de Famílies LGTBI, assegura que “garantir els drets de la infància implica protegir els drets de les seves famílies”, i assegura que “quelcom tan bàsic no s’hauria de sotmetre a votació de partits i països que no respecten els drets humans”. 

Segons l'entitat, aquesta resolució és un exemple de la “línia que ha de seguir Europa si vol fer front i posar solució a l'augment dels discursos d'odi i les discriminacions que encara pateix el col·lectiu LGTBIQ+”. “Els infants han de poder tenir la seva família reconeguda, siguin on siguin, i les famílies LGTBIQ+ han de poder gaudir dels mateixos drets de reagrupament familiar que les famílies heterosexuals”, conclou.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article