‘Panteresports’, l’esdeveniment esportiu LGTBI+ més gran del sud d’Europa torna a Barcelona

Entre el 17 i el 19 de setembre es celebra la XV edició de l’esdeveniment organitzat pel col·lectiu Panteres Grogues


Arrenca la XV edició de ‘Panteresports’, l’esdeveniment esportiu LGTBI+ més gran del sud d’Europa, organitzat pel col·lectiu Panteres Grogues. Entre el 17 i 19 de setembre, la ciutat de Barcelona acollirà aquest clàssic esdeveniment LGTBI+, on enguany es donaran cita al voltant de 900 esportistes.

Després d'un any en el qual no s'han pogut organitzar competicions esportives d'aquest tipus, per la situació sanitària derivada de la pandèmia, es reprèn l’esdeveniment esportiu “amb molta força i ganes” de donar visibilitat al col·lectiu LGTBI+ en l'entorn esportiu, segons apunten els organitzadors.

En el torneig hi haurà competicions de voleibol, voleibol platja, futbol, bàsquet, pàdel, tennis, tennis de taula, natació i rem. També, per primera vegada, es podrà gaudir d'un partit amistós d'handbol, gràcies a la col·laboració del club esportiu G·Madrid Sports.

El ‘Panteresports’ és un esdeveniment que fomenta la inclusió del col·lectiu LGTBI+ en l'entorn esportiu. Segons explica l’organització, totes les activitats, lluny de perseguir la victòria com a únic objectiu, “prioritzen la participació i la socialització”, de manera que les participants puguin relacionar-se en un entorn amable i distès, i gaudir jugant.

El Panteresports és una eina més per a lluitar contra la violència que sofreix el col·lectiu LGTBQ+ i que durant els últims tres anys ha anat en augment. “L'esport no és encara un espai lliure de LGTBIfòbia, per aquest motiu des dels Panteres Grogues, especialment enguany en què els delictes d'odi han augmentat tant, demanem a la societat que ens doni el seu suport i que puguin veure que totes les persones participants tenim els mateixos drets, ser lliures, ser respectades i viure en un entorn segur”, alerten els organitzadors.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article