Professionals de la DGAIA es formen per detectar i prevenir discriminacions al col·lectiu LGBTIQ+

Drets Socials preveu replicar la iniciativa en més edicions per garantir els drets dels infants, adolescents i joves


La Secretaria d'Igualtats del departament d'Igualtat i Feminismes, conjuntament amb la Secretaria d'Infància, Adolescència i Joventut del departament de Drets Socials, han impulsat diverses accions per a promoure la igualtat efectiva de les persones LGTBIQ+. Durant tot el curs, la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) ha format 280 professionals dels recursos residencials per detectar i prevenir les discriminacions d'aquest col·lectiu.

L'objectiu del curs és garantir els drets dels infants, adolescents i joves LGTBIQ+ per tal que puguin viure la diversitat sexual i afectiva en plena llibertat, lliure d'estereotips, sense ser discriminats ni assetjats per la seva orientació sexual, la seva identitat o expressió de gènere. Drets Socials preveu replicar la formació en més edicions per poder arribar a tots els professionals dels 500 recursos que hi ha repartits arreu del país.

Així mateix, durant els mesos de maig i juny, s'ha desenvolupat una segona formació dedicada a responsables i gerents de l’associacionisme infantil i juvenil, en el qual van participar 30 persones. Aquestes, posteriorment, formaran la resta de professorat de les escoles de lleure amb l’ojectiu d’introduir la diversitat sexual i de gènere en el programa formatiu de l’educació en el lleure. Està previst que el pròxim 20 de setembre es faci una altra sessió per a responsables de federacions i patronals.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Angela Lleida
1.
He escollit aquesta notícia perquè considero que es veu clarament un avançament cultural. Com diu l’article de la Violeta Nuñez, la pedagogia social ha d’anar de la mà de la realitat cultural, social, econòmic, etc... d’aquell moment.
En aquesta notícia podem observar que les professionals de la DGAIA, s’han adonat que cal portar a terme un model d’igualtat efectiva amb el col·lectiu LGTBIQ+. Per això, aquestes professionals, s’han format per poder prevenir i/o detectar discriminacions en aquest col·lectiu.
El fet de que aquesta formació s’hagi dut a terme significa que les practiques anteriors no eren suficientment efectives per aturar la discriminació que rep cada dia el col·lectiu LGTBIQ+. Per tant, amb aquesta formació, les professionals, volen vetllar per la llibertat afectiva i sexual d’aquest col·lectiu, l’abolició dels estereotips i els assetjament que reben dia rere dia per la seva orientació sexual la seva identitat o expressió de gènere.
  • 0
  • 0

Comenta aquest article