El nombre d’alumnes de secundària que repeteixen a l’Estat quadruplica la mitjana de l’OCDE

La pandèmia fa créixer fins al 22% els joves que ni estudien ni treballen


El nombre d'alumnes de secundària que repeteixen a l'Estat espanyol quadruplica la mitjana de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE). Segons un informe publicat aquest dijous, el 8,7% dels alumnes de secundària a l'Estat espanyol són repetidors, mentre que la mitjana de l'OCDE es troba en l'1,9%. Pel que fa al Batxillerat i l'educació superior no universitària, la taxa de repetidors al país és del 7,9%, mentre que la mitjana de l'OCDE es troba en el 3%. Dels que repeteixen, el 60% són nois.

D'altra banda, l'informe apunta que la pandèmia ha fet créixer tres punts el nombre de joves que ni estudien ni treballen a l’Estat espanyol, augmentant el percentatge fins al 22%. La mitjana de l'OCDE de joves que ni estudien ni treballen se situa en el 16,1% el 2020, sis punts per sota de la taxa de l’Estat espanyol.

Segons l'estudi, l’Estat espanyol és el segon de la Unió Europea amb més joves que ni estudien ni treballen, superat només per Itàlia, amb un 25,5%. Així, en aquesta qüestió, l’Estat espanyol se situa al nivell de països com Colòmbia, Mèxic o Israel.

L'informe també apunta que la inversió en educació a l’Estat és inferior a la mitjana de l'OCDE. L'any 2018 s'hi va destinar un 4,3% del PIB, un 0,6% menys que la mitjana de l'OCDE. A més, l'organisme alerta que on menys diners es van destinar és a l'ensenyament superior.

Finalment, l'informe alerta que les dones estan infrarepresentades en estudis científics, en els quals representen només el 24% de les noves matriculacions. D'altra banda, l'estudi avisa que és més probable que les dones estiguin a atur que els homes, especialment amb baixos nivells d'educació.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article