La Síndica de Greuges de Barcelona reclama una àrea de joc infantil accessible en cada barri de la ciutat

Dels 856 espais actuals, 180 són accessibles i deu estan adaptats per a infants amb diversitat funcional


La Sindica de Greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, ha insistit en la necessitat d’ampliar el número d’àrees de joc infantil accessibles i inclusives, de manera que n’hi hagi en cada barri de la ciutat. Vilà ha assegurat en un comunicat que “només una part” dels espais per infants que s'estan construint ho fan amb criteris d'accessibilitat i inclusió.

En aquesta línia, ha posat de manifest que de les 73 noves àrees que van entrar en funcionament en el període 2015-2019, n'hi ha 26 d'adaptades. Pel que fa al conjunt de la ciutat, dels 856 espais actuals n'hi ha 180 accessibles i deu adaptats per nens amb diversitat funcional.

La defensora de la ciutadania ha assegurat que les famílies amb infants amb diversitat funcional “tenen dificultats” per trobar elements de joc aptes per als seus infants. “Cal tenir en compte i diferenciar que no només es tracta d’accessibilitat física als espais de joc infantil, sinó que el joc en qüestió també sigui inclusiu des del punt de vista comunicatiu i cognitiu”, ha explicat Vilà.

Així mateix, la síndica ha recordat que l'any 2019 l'Ajuntament de Barcelona va presentar el Pla de joc a l'espai públic, que posava l'horitzó en el 2030. Aquest document constava de 10 fites clau, entre elles la “d’incrementar les oportunitats de joc de les persones amb diversitat funcional”. De fet, el propòsit final era que l'any 2030 el 100% de les àrees de joc fossin adaptades. Vilà ha alertat que, en cas de seguir la tendència actual “serà difícil aconseguir l'objectiu previst”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article