L’oci nocturn podrà reobrir fins a les 3 de la matinada en espais exteriors a partir de dijous

Fecalon ha calculat que només un 5% dels establiments podran acollir-se a les noves restriccions


El Govern permetrà la reobertura de l'oci nocturn només en espais exteriors i fins a les 3 de la matinada a partir d'aquest dijous. A aquest horari se li haurà de sumar mitja hora més per desallotjar els clients. Ho ha aprovat el Procicat aquest dilluns, fent així un primer pas després de moltes setmanes de tancament, però deixant de moment els locals interiors per a més endavant. D'altra banda, la restauració podrà també allargar el seu horari fins a la 1 de la matinada, 30 minuts més del que pot obrir ara.

La decisió es pren just a les portes de les festes de La Mercè, després que diverses veus haguessin demanat la reobertura de l'oci nocturn per evitar els botellots, com ara l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

Pel que fa a l'obertura de l'oci nocturn en espais interiors, la secretària general del Departament de Salut, Meritxell Masó, ha avançat que, quan es permeti, es demanarà el certificat Covid per accedir als locals. Això implicarà, tal com ha explicat Salut, tres possibilitats: haver passat la malaltia, disposar d'un test d'antígens negatiu o tenir la pauta de vacunació completa.

Masó ha assegurat que, si les dades epidemiològiques ho permeten, l'obertura dels locals interiors serà “en un horitzó proper”. A banda del certificat Covid, entre les condicions de la reobertura també hi haurà una limitació de l'aforament i l'ús obligatori de mascareta, però es permetrà ballar.

Per la seva banda, el secretari general d'Interior, Oriol Amorós, ha desvinculat la decisió d'obertura de l'oci nocturn dels incidents en botellots succeïts a la UAB o a Tiana aquest cap de setmana. “Totes les decisions que pren el govern les pren seguint criteris de salut pública”, ha dit Amorós. Malgrat tot, ha assegurat que hi ha una “preocupació” per aquest augment de festes il·legals i, en aquest sentit, espera que l'obertura de l'oci nocturn “ajudi” a millorar la situació.

“Les dades epidemiològiques van bé i ens permeten anar avançant en la normalitat, però encara hem de ser prudents”, ha assegurat Masó. Interior i Salut han reiterat que en les pròximes setmanes es reuniran amb el sector de l'oci nocturn per estudiar en quines condicions ha de fer-se la reobertura dels locals interiors.

Només un 5% dels establiments

La Federació Catalana de Locals d'Oci Nocturn (Fecalon) ha calculat que només un 5% dels establiments podran acollir-se a les noves restriccions del Govern. La patronal, que torna a criticar unes restriccions “només promogudes a Catalunya i les Balears”, acusa el Govern de “manca de diàleg” i de “desconeixement del sector”, fets que dificulten una “obertura progressiva” d'espais interiors i exteriors “com estan fent totes les Comunitats Autònomes”.

També lamenten que aquests dos factors impedeixen “tornar a l'horari normal de tancament” i alerten que, si no es fa, no es podran “combatre” els problemes “greus” d'aldarulls públics que es donen “especialment a Catalunya”.

Finalment, la patronal reclama que s'acceleri l'ús del certificat covid com a eina per facilitar la reobertura dels locals en horari complet i recorda que el Tribunal Suprem “ha avalat” la mesura a Galícia.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article