La plataforma CAP Raval Nord, insatisfeta amb el disseny del nou centre

Tot i que celebren que el projecte tiri endavant, treballadors i veïns lamenten que s’hagin pensat les instal·lacions sense consultar-los


La plataforma CAP Raval Nord, integrada per professionals i veïns, celebra que el projecte de construcció d'un nou centre ambulatori per ampliar els serveis de l'actual CAP Doctor Lluís Sayé tiri endavant. Tanmateix, la plataforma lamenta que s'hagin dissenyat les instal·lacions del nou centre sense consultar els treballadors ni els usuaris i es mostra insatisfeta amb el disseny de com serà l'espai un cop es construeixi.

En un comunicat critiquen haver-se enterat de l’acord d’adjudicació de les obres del nou CAP a través dels mitjans de comunicació i destaquen que el disseny previst denota “desconeixement institucional” de com funciona el centre, ja que la proposta no cobreix les necessitats de les veïnes i treballadores. A més, critiquen que a l'inici del procés es digués que el nou CAP Raval Nord havia de tenir 3.000m², però que ara es redueixi a 2.500 per respectar la Capella de la Misericòrdia, on s'ubicarà.

A banda, expressen preocupació pel fet que es prevegin 12 sales de consulta de medicina de família i 12 sales de consultes d'infermeria quan hi ha un total de 15 unitats bàsiques d'assistència (UBA), conformades per equips metge-infermera. També critiquen que es parli d'ampliar els serveis de pediatria, ja que el CAP Doctor Lluís Sayé “fa anys” que no disposa d'aquesta especialitat.

Un altre punt que es demanen és si hi haurà sala de cures per oferir el servei de cirurgia menor, així com on s'ubicaran el magatzem, els vestuaris, l'àrea de descans per a treballadors o l'estudi per als residents, ja que és un centre ambulatori docent. D'altra banda, es pregunten si es contempla doble entrada al centre per mantenir circuits diferenciats en cas de pandèmia i reclamen informació sobre la sostenibilitat de l'edifici.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article