Una experiència personal de maltractaments reivindica la igualtat al Festival de Pallasses del Circ Cric

La companyia fa d’altaveu de propostes professionals i novells de dones còmiques


El Festival Internacional de Pallasses torna a Sant Esteve de Palautordera a finals de setembre de la mà del Circ Cric per vuitè any consecutiu per seguir reivindicant “des de l'humor” el paper de la dona a la societat. L’esdeveniment, que tindrà lloc entre el 28 de setembre al 3 d’octubre, reunirà una cinquantena de pallasses d’arreu de l’Estat i l’estranger per reivindicar el clown femení. Des de la carpa del Circ Cric i també als carrers i places de Sant Esteve de Palautordera, reivindicaran els valors d'igualtat entre homes i dones, justícia i sentit comú.

“Volem empoderar les dones que fan aquesta professió, donant visibilitat als seu projectes”, afirma la directora del festival, Montserrat Trias.

Un dels noms destacats del cartell d'enguany és la còmica andalusa Pamela Palenciano, que porta a l'escenari la seva pròpia història de maltractaments i abusos amb ‘No solo duelen los golpes’, un espectacle que va començar sent un taller de conscienciació per a joves. Rosie Volt, Cristi Garbo i Anna de Lirium són altres dels noms destacats del cartell. “Ha portat la seva vida a l'escenari amb un to d'humor àcid i volent donar valor a l'amor i a la relació d'igual a igual”, detalla Montserrat Trias. 

La pallassa tracta aquesta problemàtica “de manera directa”, però en la resta d'espectacles “traspua” també la mirada feminista de manera més o menys explicita, segons detalla la directora del Festival. L'objectiu és conscienciar tot tipus de públics i la programació inclou també propostes per a nens a partir de dos anys.

L'espectacle 'Yadéwatts' de la francesa Rosie Volt; 'Alive! in concert', de l'austríaca Anna de Lirium, o '¡Qué buen día!, de Maite Guevara, són altres de les propostes de renom de l'edició d'aquest any. A diferència d'altres edicions, com ja va passar l'any passat, enguany no hi haurà cercaviles i tots els actes es faran es espai perimetrats.“Cada vegada són més potents i tenen més nivell”, assegura Trias sobre l'auge de les còmiques després de set edicions del Festival de Pallasses. La vuitena vol ser ara una nova oportunitat per oferir espais a les pallasses, tant professionals com novells, perquè continuïn progressant. “El nivell s'agafa treballant”, sentencia.

En paral·lel, a més de la programació adreçada al públic, el festival compta també amb un circuit professional de cursos, tallers i estades per a dones pallasses. “De pallasses n'hi ha poques, per això volem potenciar-les i engrescar a noves i futures”, asseguren des del Circ Cric.

Degut a les limitacions de la pandèmia, d'alguns espectacles s'han programat dobles sessions i per a tots ells caldrà entrada. En els espais a l'aire lliure es cobra també un preu simbòlic de tres euros per fer la reserva de localitat per evitar cadires buides. L'aforament màxim permès és de fins a 200 persones als espais més grans.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article