El Festival Psicurt projectarà a Tarragona i Reus una trentena de curts sobre la salut mental

La pel·lícula ‘Mía y Moi’ inaugurarà la 6a edició del certamen


El festival de curtmetratges sobre salut Mental Psicurt, organitzat pel Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya i els ajuntaments de Tarragona i Reus, projectarà una trentena d'obres del 7 al 10 d'octubre, dia mundial de la salut mental. D'entre més de 300 inscrits, s'han seleccionat 29 curts de ficció i animació sobre temes com les addiccions, l'assetjament escolar, el suïcidi o l'estigmatització de les malalties mentals.

Els curts es projectaran a l'antiga Audiència de Tarragona i al Teatre Bartrina de Reus. La pel·lícula 'Mía y Moi' inaugurarà el festival. Com a novetat d'enguany el dissabte 9 professionals de la salut mental participaran en dos col·loquis, oberts a la participació del públic, un sobre la maternitat i l'altre, l'esquizofrènia. L'acte inaugural del festival es farà al Teatre Bartrina el 7 d'octubre a les 18.30 h i el de clausura, amb el lliurament de premis, tindrà lloc el diumenge 10 d'octubre, també a les 18.30 h, a l'Antiga Audiència.

Pel que fa a la programació del festival, en concret, enguany es projectaran cinc curts en la categoria d'animació i 24 en la categoria de ficció. Després de cada projecció, el públic podrà votar cada curtmetratge des del seu telèfon mòbil mitjançant un codi QR. La votació a través del mòbil es va posar en funcionament l'any passat com una mesura per evitar el contagi de la covid-19 i, com que va ser un èxit, es manté enguany -abans, es votava de forma presencial.

A més, s'han programat altres activitats. Per exemple, el dissabte 9 d'octubre al matí a Tarragona, prèvia inscripció gratuïta, Jorge Yúdice, guanyador del Psicurt 2020 amb el curt ‘¡Cocodrilo’, impartirà una masterclass que porta per títol 'Aixecar un curtmetratge amb els teus propis mitjans'. Els organitzadors destaquen que any rere any, el Psicurt es consolida com un dels festivals temàtics relacionats amb la salut mental més importants del territori espanyol.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article