UNICEF denuncia que el 33,4% dels infants i adolescents de Catalunya es troben en risc de pobresa

L’organització sosté que la covid ha “aguditzat” les desigualtats i demana més inversió per revertir la situació


UNICEF denuncia que el 33,4% dels infants i adolescents de Catalunya, unes 462.000 persones, es troben en risc de pobresa. Segons les dades de l'Enquesta de Condicions de Vida (ECV) publicada per l'IDESCAT, aquesta xifra suposa uns 2,4 punts percentuals més respecte a l'any anterior.

Segons l'organització, els indicadors assenyalen que “lluny d'avançar cap a l'erradicació de la pobresa infantil”, aquesta “està augmentant”, i que “caldrà veure quin serà l'efecte de les conseqüències econòmiques i socials” derivades de la Covid-19. En aquest sentit, l'entitat també avisa que la pandèmia ha “aguditzat” les desigualtats ja existents i demana més inversió per revertir la situació en què es troben.

“Cal enfortir les polítiques públiques contra la pobresa i l'exclusió a través d'un pla dotat dels recursos pressupostaris necessaris i reforçar les prestacions econòmiques perquè tots els infants i adolescents tinguin un nivell de vida adequat”, apunta.

Un altre dels aspectes que més preocupa a UNICEF és l'abandonament prematur dels estudis ja que, segons les dades publicades pel Departament d'Educació, aproximadament “un de cada sis nois i noies a Catalunya deixen d'estudiar abans d'hora, una xifra molt per sobre del conjunt de la Unió Europea”.

Segons l'organització cal establir un pacte educatiu que “augmenti” la inversió, posant especial atenció als infants i adolescents amb necessitats educatives especials, i que garanteixi la gratuïtat real de l’ensenyament i un accés universal a l'educació 0-3 anys. També insisteix en la necessitat d'eliminar la bretxa digital i garantir l'accés de la infància a un mínim d'activitats de lleure educatiu.

Paral·lelament, UNICEF sol·licita que es continuï enfortint la política de cooperació catalana i augmentar la dotació econòmica, per tal d'incorporar l'enfocament de drets dels infants en tots els instruments i programes de cooperació.

En el sisè aniversari de l'aprovació de l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible, UNICEF explica que és “clau” treballar perquè la pandèmia es converteixi en “una oportunitat i no en un obstacle més” en l'objectiu d'aconseguir una Catalunya “més justa i sostenible”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article