Educació revisarà la catalogació dels centres de complexitat incloent la pandèmia el curs vinent

Després de les crítiques de la comunitat educativa el departament encarregarà un nou estudi on s’incorporin les dades de la pandèmia


El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha anunciat que el curs vinent encarregaran un nou estudi per revisar la catalogació dels centres de complexitat incorporant les dades de la pandèmia. 

Ho ha explicat durant al Parlament, on ha assegurat recollir el guant de l'oposició que criticava, com també ha fet la comunitat educativa, que la revisió s'hagués fet amb dades prèvies a la pandèmia. L'objectiu és no esperar als quatre anys habituals per fer la nova revisió sinó fer-la el curs vinent i amb dades “fins a finals del 2020”.

Pel que fa als centres de complexitat, Cambray ha explicat que s'encarregarà un estudi urgent i amb els resultats obtinguts s 'ajustarien els recursos “amb una fotografia més actual”. 

Dijous passat, el col·lectiu AMPA/AFA En Lluita i les Associacions Federades de Famílies d'Alumnes de Catalunya (AFFAC) van denunciar en una concentració que el Departament d'Educació va decidir “unilateralment” rebaixar la catalogació de complexitat de diversos centres educatius per aquest curs. D'acord amb les seves dades, una setantena d'escoles i instituts s'han quedat sense els recursos addicionals que se'ls assignen segons aquesta catalogació.  Les “retallades” que ha suposat rebaixar el nivell de complexitat de l’escola es tradueixen en la pèrdua de desdoblaments de classes, la impossibilitat d'anar d'excursió, la cotutoria o la figura d'atenció a les famílies en l'àmbit tecnològic, tal com van denunciar les famílies dijous passat. 

Gratuïtat del 0-3 

D'altra banda, el titutal d’Educació també ha explicat en la seva compareixença al Parlament el plantejament per assolir la gratuïtat del 0-3, que segons ha relatat, passa per aportar més diners a les escoles bressol municipals i subvencionar les privades “posant l'accent” en l'alumnat vulnerable. Així, en la línia d'aconseguir la gratuïtat del 0-3 el departament treballa per aportar un terç més del cost de les llars d'infants públiques, 924 municipals i 42 de la Conselleria.  Ara n'aporta un terç la Generalitat, un altre els ajuntaments i un altre les famílies. Això permetria reduir l'aportació de les famílies.

Pel que fa a les 700 que no són públiques, el plantejament és oferir una subvenció especial atenent l'alumnat vulnerable i aquests diners hauran de tenir un retorn “directe” sobre l'aportació de les famílies. Tot això, es farà “en funció del desplegament pressupostari” i començant pel P2, però Cambray ha afirmat que l'objectiu és acabar la legislatura havent completat tota l'etapa.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article