Dincat lamenta que l’increment del salari mínim no impliqui un augment de recursos pels Centres Especials de Treball

L’entitat denuncia que la situació financera d’aquestes empreses és “molt delicada” arran de la pandèmia


Dincat lamenta que l'increment del Salari Mínim Interprofessional (SMI) no hagi anat acompanyat d'un augment de recursos pels Centres Especials de Treball. 

L’entitat reitera que des de fa temps demana un augment de les subvencions d'aquestes empreses fins a cobrir el 75% del SMI. En la mateixa línia, Dincat denuncia que la situació financera dels Centres Especials de Treball és “molt delicada” arran de la pandèmia, que ha agreujat “l'infrafinançament crònic” que pateix el sector.

Per tot plegat demanen establir un pla de xoc “urgent” per garantir la viabilitat de les empreses que asseguren un treball remunerat a les persones amb discapacitat. Dincat assegura que si aquest augment del SMI no ve acompanyat d’un increment de la subvenció del SMI, tornarà a suposar una nova amenaça per a la sostenibilitat i competitivitat dels CET i, en conseqüència, posarà en perill milers de llocs de feina de persones amb discapacitat intel·lectual

Amb tot, Dincat demana a l'administració que avaluï l'impacte dels increments del SMI en el manteniment i la creació d'ocupació per a les persones amb especials dificultats d'inserció al mercat de treball.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article