Lleida tindrà un nou alberg per a persones temporeres i sense sostre

L’equipament també servirà per atendre qualsevol urgència social de la ciutat que provoqui el desallotjament de llars


El Govern ha aprovat aquest dimarts atorgar una subvenció de 4 milions d'euros a la Paeria per a la construcció i posada en funcionament d'un alberg per a temporers i persones sense sostre en un solar situat al carrer Josep Pallach número 2 del barri de Pardinyes de la ciutat.

L'equipament atendrà necessitats d'allotjament temporal, ja siguin derivades de la Covid-19 o altres urgències socials de la ciutat que provoquin el desallotjament de llars i requereixi un recurs habitacional.Es tracta d'una infraestructura llargament reivindicada, sobretot després de l'arribada massiva de persones que volen treballar a la campanya de la fruita sense contracte ni recursos, com va passar l'estiu passat. L'edifici tindrà capacitat per acollir 120 persones i atendrà les necessitats d'allotjament temporal, en especial temporers durant la campanya agrària i persones sense sostre durant l'hivern, així com qualsevol emergència de la ciutat que requereixi un recurs habitacional. Fins ara, la Paeria havia habilitat durant l'estiu i també en períodes determinats a l'hivern, els pavellons de Fira de Lleida per poder donar sortida a aquest servei.

Quan la Paeria va anunciar que volia construir l'alberg en aquesta ubicació es va constituir una plataforma de veïns de Pardinyes en contra de l'equipament i reclamant la construcció d'una residència per a la tercera edat que anteriors mandats de l'Ajuntament havien promès.

El nou centre per a urgències socials prestarà servei residencial temporal i una atenció integral que garanteixi la cobertura de les necessitats bàsiques i la inclusió social de les persones que s'hi atenguin.

Atès que les necessitats d'allotjament temporal a la ciutat tenen un caràcter estacional i una duració limitada, l'equipament també es podrà destinar a altres col·lectius perquè en puguin fer ús, sempre que l'atenció d'emergència social estigui coberta.

El Departament de Drets Social vehicularà aquesta subvenció amb fons propis (1.150.000 euros) i crèdit transferit a Empresa i Treball (950.000 euros), Salut (950.00 euros) i Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (950.000 euros).

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article