‘Tothom a cobert’: l’àpat solidari d’Arrels

La fundació crida 1.100 comensals a taula per col·laborar amb les persones que viuen al carrer a Barcelona


La campanya d'Arrels Tothom a cobert, que s'ha posat en marxa aquest mes de setembre, ja compta amb el suport de més de 140 persones que han decidit organitzar un àpat solidari o gaudir-lo com a convidades. Es preveu que la campanya tingui molt bona acollida i que s'aconseguirà que uns 800 comensals celebrin als àpats solidaris. “Ja hi ha un centenar de persones inscrites i creiem que anirà creixent la resposta gràcies al ressò que estan fent diverses personalitats i els nostres seguidors a xarxes”, explica Ferran Busquets, director d’Arrels Fundació. I afageix: “Ens hem plantejat l'objectiu d'arribar a tenir tants amfitrions i comensals com persones viuen als carrers de Barcelona”.

A més del suport ciutadà, a la campanya han participat diverses personalitats del món de la música i de la televisió, com el còmic i presentador Andreu Buenafuente, el cantant Antonio Orozco, els periodistes Mònica Terribas i Jordi Évole i la model Judit Mascó. Tots ells han participat en un vídeo, que avui es fa públic a través de les xarxes socials, per animar a tothom a participar en la campanya, que finalitza el 31 d'octubre. Així, Arrels convida a tothom a farcir la campanya de continguts, fer vídeos i fotos dels seus àpats solidaris i publicar-los a xarxes socials per col·laborar a difondre la proposta.

A Catalunya, més de 5.500 persones dormen al ras o pernocten en albergs. D'aquestes, més de 1.100 ho fan als carrers de la ciutat de Barcelona, segons el cens realitzat per Arrels Fundació la nit del 10 de juny de 2021. L'objectiu de la campanya Tothom a cobert, que juga amb el doble sentit de que no hi hagi ningú dormint al carrer i que tothom tingui un plat a taula, és sensibilitzar i conscienciar la ciutadania de la situació que pateixen les persones que viuen al carrer i, alhora, aconseguir sostenir i ampliar els recursos d'Arrels Fundació per ajudar-les.

Així, fins al 31 d’octubre, les persones que hi vulguin participar es poden convertir en amfitriones d’un dinar o sopar benèfic a casa seva. Només cal que omplin el formulari d’Arrels i convidin amics, família o, fins i tot, companys de feina amb la invitació que rebran. Qui organitzi la trobada haurà de preparar un àpat deliciós i, a canvi, els seus convidats i convidades hauran de fer una aportació econòmica, que des de la fundació recomanen que sigui, com a mínim, de vint-i-cinc euros, que és el que costa una nit d’allotjament amb seguiment social per a una persona sense llar.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article