Un jutjat de Barcelona reconeix el dret d’una mare soltera a la suma dels permisos de maternitat i paternitat

La jutgessa fa seus els raonaments que un jutjat del País Basc va emprar l’octubre del 2020 per un cas similar


El jutjat social 29 de Barcelona ha reconegut el dret d'una família monoparental, una mare soltera, a gaudir de la suma dels permisos de maternitat i paternitat. La sentència fa referència a un cas previ al País Basc de l'octubre del 2020 i la jutgessa fa seus els raonaments emprats llavors.

En aquesta sentència anterior es considerava que si es denegava la suma dels permisos s'estaria produint una “conculcació del dret d'igualtat” del menor en comparació amb aquells de famílies biparentals. Feia referència també als canvis en el model de família dels darrers anys. La sentència del jutjat de Barcelona conclou que la dona té dret a gaudir de les 12 setmanes que haguessin correspost a l'altre progenitor.

En aquest cas, la demandant havia donat a llum la seva filla el 2020 i va sol·licitar poder gaudir de les 12 setmanes addicionals que li haurien correspost a l'altre progenitor. Aquestes, acumulades a les seves 16 setmanes, donarien un permís de 28 setmanes. Si el naixement s'hagués produït el 2021, l'acumulació hagués estat de 32 setmanes.

La jutgessa puntualitza que com que la dona ja hauria d'haver gaudir de les 12 setmanes que haguessin correspost a l'altre progenitor, té dret a gaudir d'aquest permís des de la notificació de la sentència.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article