Barcelona amplia el servei de canguratge municipal als infants d’entre 1 i 3 anys

L’Ajuntament afegeix quatre escoles bressol als espais d’acollida que ja oferia


L'Ajuntament de Barcelona ha decidit ampliar el servei de canguratge municipal, més conegut com Concilia. Un any després d'impulsar el projecte pilot, el consistori també oferirà el servei per a infants d'1 a 3 anys, ja que fins ara s'oferia la possibilitat de cangur gratuït per a nens d'entre 4 i 12 anys. Així mateix, també s’amplien els espais on s’ofereix aquest servei, fins a nou punts diferents de la ciutat en comptes dels set del curs passat. Tot plegat servirà per donar servei a 19 barris diferents de la ciutat.

En concret, dels nou punts que hi haurà enguany, quatre oferiran atenció a infants d’entre 1 i 12 anys en instal·lacions que corresponen a alguna Escola Bressol Municipal, i els cinc punts restants seguiran com fins ara atenent infants de 3 a 12 anys en algun indret de titularitat municipal. Tots aquests punts funcionaran en horari de tarda de dilluns a divendres, així com dissabtes i festius durant tot el dia en funció de la demanda que tinguin cadascun d’ells.

La tinenta d'alcaldia de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, ha explicat que fins ara no havien pogut cobrir el tram d'edat dels més petits.

La posada en marxa del nou servei ampliat suposarà una inversió d’uns 630.000 euros per part de l’Ajuntament de Barcelona i la contractació de més d’una vintena de professionals a temps complet. Tal com apunta l’Ajuntament en una nota de premsa, enguany es contractaran específicament dues persones formades en necessitats educatives especials per atendre aquells infants que ho necessitin, així com quatre persones més amb coneixements específics en educació infantil que se sumaran a les professionals que ja treballaven al Concilia durant el curs passat.

El projecte Concilia es va posar en marxa l’any passat en el context del Pla de Xoc Social engegat per l’Ajuntament de Barcelona per fer front la crisi originada per la irrupció de la Covid-19, posant l’accent en zones del Pla de Barris i donant prioritat a aquelles famílies monoparentals o en situació de vulnerabilitat. Durant el curs passat es van atendre 611 infants diferents i va realitzar un total de 7.819 canguratges als diferents punts on va estar present, xifres que l’Ajuntament espera que augmentin fins als 900 infants i 11.500 canguratges. 

46% de famílies monoparentals 

Del total de famílies que hi van participar, el 55% ja estava vinculada a d’altres serveis públics, el 46% eren famílies monoparentals i el 47% no disposava de feina. Tot i així, el 63% dels serveis es van fer per facilitar la conciliació laboral, mentre que la sol·licitud d’un temps de respir va suposar només el 13%.

Els 19 barris on hi ha servei de canguratge municipal gratuït són els següents: Ciutat Meridiana, Torre Baró, Vallbona, Trinitat Nova, Verdum, Les Roquetes, La Prosperitat, El Turó de la Peira, Can Peguera, El Besòs i el Maresme, La Verneda i La Pau, El Bon Pastor, Baró de Viver, Trinitat Vella, El Raval, El Gòtic, La Marina del Prat Vermell, La Marina de Port i el Poble-sec.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article