Denegar la prestació d’atur a les treballadores de la llar és “il·legal” segons l’advocat general de la UE

El lletrat del TJUE diu que la mesura és discriminatòria contra les dones i contrària a la directiva d’igualtat


L'Advocat General del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) considera que deixar les treballadores de la llar sense dret a tenir prestació d'atur és contrari al dret europeu. 

En la seva decisió, el lletrat argumenta que la mesura és una “discriminació” contra les dones, que representen el 95% de les persones que es dediquen a aquesta feina. Concretament, l'Advocat General del TJUE creu que la legislació espanyola que exclou aquestes treballadores de tenir prestació d'atur és contrària a la directiva sobre el principi d'igualtat de gènere. “Els Estats Membre han de respectar el principi de no discriminació per raó de gènere en matèria de seguretat social”, apunta.

Segons l'Advocat General del TJUE, “l'exclusió” prevista a la legislació espanyola representa un “desavantatge particular” per a les treballadores de la llar.

El pronunciament de l'Advocat General del TJUE arriba després que un jutge espanyol preguntés si deixar les treballadores de la llar sense dret a tenir prestació d'atur compleix la directiva del principi d'igualtat en matèria de seguretat social.

El cas ve arran d'una treballadora que després d'haver estat treballant vuit anys en un mateix lloc va demanar a la Tresoreria General de la Seguretat Social una sol·licitud de cotització a la protecció per atur per tenir el dret a la prestació i se li va denegar perquè la legislació espanyola exclou aquesta possibilitat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article